MLADINA Trgovina

Borut Mekina

13. 4. 2018  |  Mladina 15  |  Politika

Pahorjev TEŠ6

Parlament je sprejel Hanžkovo poročilo o politično odgovornih pri gradnji TEŠ6

Borut Pahor je v času, ko je predsedoval vladi, osebno obiskal gradbišče šestega bloka, da bi se poučil, kako je z naložbo

Borut Pahor je v času, ko je predsedoval vladi, osebno obiskal gradbišče šestega bloka, da bi se poučil, kako je z naložbo
© Borut Krajnc

Iskanje politične odgovornosti pri projektu TEŠ6 bi lahko primerjali z iskanjem igle v omari s šivalnim priborom. Da je elektroenergetika velika politika, je morda povsem razumljivo in tudi prav – je prepomembna, da bi jo prepustili strokovnjakom –, težava je v tem, da je elektroenergetika v Sloveniji pred leti izgubila nacionalnopolitično razsežnost in postala stvar ozkih, lokalnopolitičnih interesov, ki skrbijo za svoje vrtičke in za to, da kdo drug ne pogleda predaleč čez plot. Energetiko smo spremenili v mrežo prepletenih svetovalnih pogodb, s katerimi se vzdržuje navidezni mir.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.