Uredništvo

 |  Družba

Zmagovalna kampanja Pohujšanje, ki je krasila tudi naslovnico Mladine

Najvidnejši slovenski oglaševalski festival je nagradil podobo, ki je med drugim krasila tudi naslovnico tednika, ki ga trenutno prebirate

Z zaključno prireditvijo, na kateri so razglasili prejemnike najprestižnejših nagrad, se je v Portorožu končal 27. Slovenski oglaševalski festival (SOF). Oglaševalska osebnost leta 2017 je postal Enzo Smrekar, oglaševalec leta pa družba A1 Slovenija. Najuspešnejša znamka leta 2017 je Donat Mg, agencija leta pa agencija Pristop.

Priznanje SOF za najboljšo režijo avdiovizualnega oglasa je prejela agencija Grey Ljubljana z režiserjem Gregorjem Veselom. Priznanje za najboljšo režijo zvočnega oglasa je prejel Zavod Radio Študent in režiserji Neli Penič, Žiga Rus, Zala Simčič, za najboljšo produkcijsko hišo filmskih oglasov pa Kinomotel.

Priznanje SOF za najboljšo fotografijo je šlo v roke agenciji Futura DDB z direktorjem fotografije Dominikom Isteničem, za najboljšo ilustracijo pa Hani Stupici.

Prejemnik nagrade Aljoša Bagola in zmagovalna kampanja Pohujšanje

Prejemnik nagrade Aljoša Bagola in zmagovalna kampanja Pohujšanje (naročniki Cankarjev dom, SNG Drama, MGL; agencija: Pristop)
© Ines Markovčič

Agencija Saatchi & Saatchi je prejela priznanje za najboljšo avtorsko glasbo - avtor glasbe je Nemanja Mosurović. Priznanje SOF za najboljše tekstopisje v oglaševanju je prejela agencija Pristop, pisci Sara Mekinc, Aljoša Bagola in Robert Bohinec.

Najboljša mlada kreativca na 27. SOF sta postala Medeja Kraševec in Damijan Penič. Za nagrado bosta odpotovala v Cannes, kjer se bosta udeležila tekmovanja Young Lions 2018.

Sodelovanje med Mladino in kampanjo Pohujšanje je bilo izpostavljeno kot dober primer združitve.

V več katerogijah je nagrado in priznanje prejela kampanja Pohujšanje, avtorja in kreativnega direktorja Aljoše Bagola. Na velikem zaslonu v dvorani je bila predstavljena celotna kampanja, vključno z implementacijo, ki je krasila naslovnico tednika Mladina. Slednje sodelovanje je bilo izpostavljeno kot dober primer združitve. 

Naslovnica Mladine na Sofu

Naslovnica Mladine na odru Sofa 
© Ines Markovčič

Po zaslugi tudi te kampanje, ki je prinesla agenciji Pristop bistveno vodilno prednost, je omenjena agencija slavila na zmagovalnem odru Sofa. 

okrvXbNCV6Q

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.