Ivan Ilovar

 |  Mladina 21  |  Konzum

Okrepčevalnica Podkorito, Dolenja Trebuša

Pri specialni ocvirkovci

  • ocena: 4 / 5

postrv

postrv
foto: Pastirica

 

Podkorito stoji ob cesti med Idrijo in Mostom na Soči in nase opozarja z lepo vidnimi tablami. Obrekarjevi strežejo gostom od desetih dopoldan do enajstih zvečer, ob ponedeljkih in torkih pa pasejo ovce. Telefon: .05 380 50 45.

Specialitete:

domač kruh in ocvirkovca in sušene mesnine, pečenke, jagenjčki in kozlički z žlikrofi, postrvi z žara ali iz koruze, pozimi mulce in jota, biskvite peče tamladi Obrekar.

Vina:

odprt vipavski sauvignon in rdeče ter spodoben refošk. Dušo si privežete s sadjevcem ali travarico.

V Podkoritu smo se hladili za nekaj čez 20 € po osebi.

V Podkorito nas je napotil sopožeruh iz Cerknega, ki se tam vedno oskrbi z ocvirkovco pred prodorom v dolino Soče, kje si bo Ilovarjev trio mastil brk tisto nedeljsko popoldne, pa je bilo jasno, ko smo se telefonsko poučili še o jagenjčku in žlikrofih. Obrekarjevi že četrto generacijo držijo obcestno oštarijo ob mostu čez Idrijco, in če je pokukati na nedokončano teraso in v poleti prejkone zatohlo notranjost ter oceniti kapacitete, nameravajo tvorneje poseči v lokalni kulinarični krajolik. Ilovarjevi se seveda nismo kujali v notranjosti, ampak smo si naredili gnezdo na miniaturnem balkonu nad cesto, spočetka srebali špricerje iz vipavskega sauvignona in se menili z domačimi. Nekaj z nadebudnim sinom, nekaj z gospodarico, avtorico na Dobrotah slovenskih kmetij hvaljenega kruha in ocvirkovce, nekaj z gospodarjem in kuharjem obenem, ki si na balkonu zrači pljuča.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: