Ivan Ilovar

 |  Mladina 48  |  Konzum

Restavracija Namaste, Ljubljana

Na udomačeni eksotiki

glavne jedi

glavne jedi
foto: Rudi Jazbec

Namaste se je vgnezdil na Bregu, med Vitezom in Zlato ladjico, zavohali ga boste že od daleč, gostom pa streže od desetih dopoldne do enajstih zvečer, ob sobotah in nedeljah začne šele ob enajstih, ob ponedeljkih pa šele ob petih popoldan. Telefon: 01 425 01 59.

Specialitete:

 pakora, somosa, tandoori jagenjček ali piščanec.

Vino:

čeravno se najde tudi kaka na kozarec postrežena buteljka, bi menda zraven indijske hrane veljalo piti pivo, lasi ali vodo.

V Namaste smo se približno najedli za okoli 6.500 SIT na osebo.

Včasih naredi vrhovništvo Konzuma tudi kako štihprobo, če je le ciljni objekt pri roki in firbec dovolj močan. Veliko preverb ima za posledico, da se Ilovarjevi uradno sploh ne zglasimo na prevohani lokaciji, tista, ki jo je ata Ilovar opravil v od začetka jeseni odprtem kvartirju Namaste, pa je spodbudila podrobnejše preiskave. Resda je bodlo v oči, da v oranžnih tonih prelivajoča se in od eksotičnih spominkov prekipevajoča miniatura na bregu Ljubljanice ne nudi menda obvezne postavke na jedilniku indijskih oštarij, talija, krožnika z vrsto jedi, med katerimi velja križariti tekom obeda, in da tudi pikantno vloženo sočivje in omake, s katerimi formatiraš brbončice med zaporedjem močnih začimb, računa posebej, da o hladilni jogurtovi raiti sploh ne govorimo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: