Ivan Ilovar

 |  Mladina 43  |  Konzum

Ribiška koča Postojna

Ob bajerju

  • ocena: 3 / 5

koča

koča
foto: Igor Škafar

Koča leži le streljaj izven postojnske industrijske cone v smeri proti Razdrtem, v njej pa cmarijo ribe od enajstih dopoldan do desetih zvečer, ponedeljki izvzeti. Telefon: 05 726 17 58.

Specialitete:

morska riba, tudi kalamari po dunajsko in škampi po pariško, predvsem pa biftki s krompirjevimi ocvrtki, za konec panna cotta v krhkem flancatu. Ne zamudite najbolj ekspeditivnega natakarja Notranjske.

Vino:

vipavski sauvignon in Kavrečičev refošk. Če izvohate v slivovki vodo, ne pomeni, da jo najdete tudi v brinjevcu.

V koči smo se okrepčali za nekaj čez 9.000 SIT na osebo.

Ko bi se Ilovarjevi odločali za obisk te ali one oštarije samo na temelju izpuhov, ki jih širi v okolico, si jih veliko sploh ne bi utrlo pot v rubriko. Med najbolj izrazite primerke, ki se daleč naokoli oglašujejo s svojskimi mešanicami vonjav po žgani maščobi in tkivu, sodi tudi Ribiška koča, katere dimnik ob vetrovnih dnevih seže daleč čez bajer, ob katerem se je ugnezdila in kjer konec tedna kljub povedni posetnici streže številnim gostom. Ker je Ilovarjev kvartet ostal brez besed spričo množice postavk na jedilnem listu, je bil na moč zadovoljen, da v koči strežejo s trisi in celo s pokri predjedi, zadovoljstvo pa je pokopala podse že plahta konfekcijskega lososa, ki se je poleg dostojne ribje paštete, mariniranih sardonov in solate iz hobotnice (?) šopirila na uvodnem krožniku. Vprašaj tu nadomešča vsebnost hobotnice ali kakršnihkoli polipov, ki bi lahko upravičili svoj nastop z okusom in svežino, kar bi težko pripisali tudi v solato primaknjenim vongolam in sardonom, za katerih mariniranje pač ne bi smelo biti težko dobiti boljšega recepta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: