Ivan Ilovar

 |  Mladina 42  |  Konzum

Gostilna Jež, Lože pri Vipavi

Prvi pri koritu

 

 

t-bone

t-bone
foto: Rudi Jazbec

 

Proti Ložam zavijete z območne ceste med Vipavo in Podnanosom, v vasi pa glejte, kje je kapelica in kje smerokaz oštarije. Pri Ježu cvrejo lignje in pečejo steake od desetih dopoldne do enajstih zvečer, ob ponedeljkih pa zračijo kuhinjo. Telefon: 05 364 51 66.

Specialitete:

vipavska jota, t-bone steaki, biftki in svinjske ribice na žaru, pražen krompir, prekmurska gibanica, naletite lahko tudi na solato iz hobotnice ali na polento z jurčki.

Vino:

ne boste se pretegnili, če daste na zob sauvignon ali barbero gospoda Povha, morda kje najdete še kako Erzetičevo buteljko. Glede na predočeno viljamovko gre menda zaupati Ježevemu naboru žganjic, ki obsega tudi sadjevec, slivovko, borovničevec in češnjevec.

Pri Ježu smo razvezali mošnjo za manj od 7.000 SIT na osebo.

 

Ata Ilovar je bil že zarana prijetno vznemirjen zaradi obeta t-bone steaka, ki da ga poznavalsko pečejo na Vipavskem in ga od odprave ni odvrnil niti manko telefonskih številk, kjer bi se domenil za podrobnosti obeda. Triu je bil tisto nedeljo v moralno podporo pogovor z enim številnih, a napačnih Ježev iz vasi, ki je zatrdil, da oštarija stoji in obratuje, nasploh pa je v Lože vabil eden zadnjih dovolj toplih popoldnevov, da smo se lahko nastavili soncu pod zakrnelo brajdo na vrtu oštarije.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: