Ivan Ilovar

 |  Mladina 9  |  Konzum

Penzion Raduha, Luče

V inštitutu za postrvi

  • ocena: 5 / 5

raduhini repki

raduhini repki
foto: Rudi Jazbec

Do Luč vodi pot čez Šentrupert, Gornji Grad ali Podvolovjek, odvisno od razpoloženja šoferja in vzmetenosti vozila. V Raduhi strežejo izletnikom od poldneva do desetih zvečer, konec tedna podaljšajo do enajstih, ob ponedeljkih in torkih pa lahko tam jedo le penzionski gostje. Glede obsega scenosleda se najlaže zmenite na 03 838 40 00.

Specialitete:

sezonsko ustrojena ponudba, zagotovo se na mizi znajdejo postrvi, skuta, ajda, divjačina iz okoliških voda, pašnikov, polj in gozdov. Morda naletite tudi na Štamcarjevo hruško.

Vina:

zaupajte prekaljenemu vodstvu, ki se lahko izkaže s preverjenimi kombinacijami. Komur se bo kolcalo po janeževi travarici, naj si priveže goltanec z brinjevcem.

Za najdaljši scenosled smo v Raduhi odšteli nekaj čez 13.000 SIT na osebo.

Raduha, ki smo jo obiskali še v časih, ko je s trudom uveljavljala svojo novo, ambiciozno linijo, je vmes postala zvezdnica slovenske kulinarike in, kot ve povedati zadnja iz dinastije, Martina, našla svoj prostor pod turističnim soncem, ki se v Logarski dolini pojavlja le sezonsko. Ker se je čelništvu Konzuma kljub sedemletnemu premoru zdelo, da nas utegnejo prepoznati, je že vnaprej dognalo dolžino (najdaljši) in ceno scenosleda, tako da smo lahko v Raduhi lahko le sedeli in uživali. Bolje rečeno - sedeli in mazali s kruhom ali kar s prsti za vrsto duhovitih kombinacij in izmišljij, procedur, dodatkov in omak, zaradi katerih se ni mogla sprostiti edinole s podatki zasuta zapisnikarica.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: