Jure Trampuš

 |  Mladina 11  |  Politika

Opozicijski novorek

Kaj si o Mladini mislijo SDS in njeni člani in kakšna bo naša prihodnost

Koračnica poslancev SDS: »Če ne bo ukrepala pravna država ali lastniki Mladine, se bomo zbrali pred uredništvom in sami zaščitili naše dostojanstvo.«

Koračnica poslancev SDS: »Če ne bo ukrepala pravna država ali lastniki Mladine, se bomo zbrali pred uredništvom in sami zaščitili naše dostojanstvo.«
© Borut Krajnc

Nekoč je razsvetljeni Voltaire dejal, da se morda ne strinja z vsem, kar pravi kdo drug, a bi do smrti branil pravico, da bi ta to lahko povedal. Tako se tudi Mladina res ne more strinjati z vsem, kar so te dni objavili na spletnih straneh SDS, z odzivi na Mladinamit in Goebbelsovo in Grimsovo sliko. Ne more se strinjati z razkrivanjem ozadij, ki jih nikjer ni. Z akrobatskimi izpeljavami, da delujemo po nareku enega ali drugega in da je vse zakuhal predsednik Danilo Türk v nekem intervjuju. A če se s tem ne strinjamo, to ne pomeni, da SDS in njeni simpatizerji tega ne smejo povedati. Nasprotno. Govorijo veliko in povedo več, kot sami mislijo. Njihove besede govorijo več o njih samih kot pa o uredništvu nekega, kakor radi poudarjajo pri SDS, »nizkonakladnega« medija. Zato tudi objavljamo del tistega, kar se je zadnji teden pojavilo na spletni strani SDS, da pač bralci in javnost preberejo misli tistih, ki Mladini očitajo sovražni govor. Besednjak je zelo podoben tistemu, ki so ga v osemdesetih letih uporabljali ogorčeni socialistični odborniki, borci, vojska in še kdo, tisti pač, ki so protestirali proti zahtevam uredništva Mladine po demokratizaciji jugoslovanske družbe.
Kulturna raven napadov Mladine, je napisal Milan Zver, »se nahaja nekje v nižjih predelih kanalizacij«. Nekdo drug je na spletni strani SDS v nepodpisanem komentarju pribil, da očitno večina ljudi še vedno živi v letu 1945. »Zapomnili si bomo kaj so storili z našim Janezom Janšem in Brankom Grimsom. Oni ne vedo, ko so posegli v njih, so posegli tudi v nas. Ali oni res ne vedo, da smo mi skupnost, ki se družimo skupaj, dajemo predloge za boljši jutri, mladino vzgajamo, da bo razmišljala s svojo glavo itd. Vem, da nimajo notranjega duha do sočloveka, sedaj so me potrdili v prepričanju, da imajo tudi kratek vid. Bog naj jim pomaga,« je nadaljeval.
Jasno, »Mladina je višek sprevrženega rumenega tiska«. Uporablja »nizkotne primerjave, v skladu s preizkušenimi udbovskimi metodami«. SDS tega ne bo dopustila. »Če ne bo ukrepala pravna država ali lastniki Mladine, se bomo zbrali pred uredništvom in sami zaščitili naše dostojanstvo.«
Slovenijo namreč prava osamosvojitev še čaka. »Osamosvojitev od vseh političnih in kapitalskih tajkunov, ki so nam ugrabili državo«. Slovenija torej ni svobodna. V njej vlada nekdo iz krvavo rdečih časov. Mladinino ogabno početje »poraja sum, da za uredništvom Mladine stojijo ljudje, ki želijo ponovno vpeljati diktaturo. Da, diktaturo, ki uporablja že preizkušene metode iz časa Stalina, Hitlerja, Mussolinija: najprej javno očrniti politično drugače misleče ljudi, stalno tlačiti njihov ugled in jih tudi potlačiti ter nazadnje še likvidirati.« Po znani krilatici najprej diskreditacija in potem likvidacija.
Slovenija je torej žrtev »anarhistične in udbomafijske sprege«. Uredništvo Mladine pa se, namesto da bi pomagalo »iskati rešitev za slovensko mladino, ki apatično zre v neobetavno prihodnost brez izgledov za zaposlitve, ustvarjanje družine ter druge materialne in nematerialne dobrine, raje udinja tistim, ki jim je diktatura najprijetnejša melodija tega sveta!«.
V Sloveniji so še vedno aktivirani »stari preverjeni udbovski kadri in stare preverjene udbovske povezave. Še šefi so presenečeni nad krvoločnostjo njihovega podmladka. Saj so bili tudi sami krvoločni, večinoma pa so pri miru pustili vsaj mladoletne otroke. Saj so tako in tako njihove družine dovolj trpele zaradi pogroma nad njihovimi starši.«
Kajti novinarji Mladine smo pritlehni, Mladinine metode so zavržene in odvratne, družinske vrednote nam nič ne pomenijo, Mladinamit ni žalil le ene družine, pač pa kar vse slovenske družine, smo medijski lakaji, dvorni oprode, ki pišemo izključno »po diktatu tistih, ki jim je zmanjkalo argumentov in znanja za rešitev izjemno slabe gospodarske, finančne in socialne situacije v naši državi«. Mladina sodeluje pri prevari, montiranih aferah, širi kulturni boj, stopnjuje ideološki revanšizem, dosegla je najnižjo točko, sledi ožjim interesom posameznika. Ali natančneje: »Lažje je bilo biti novinarska 'špic-kahla' in tožariti po Evropi v času prejšnje, uspešne vlade o političnih pritiskih (ki jih ni bilo) na novinarje, ter sedaj pljuvati po načelnih ljudeh, kot pa delati konstruktivno za dobro mladih in Slovenije. Hej, to je beda človeka!« Medijska propaganda, ki naj bi jo širila Mladina, je torej del »reinkarnacije enoumja na najbolj sprevržen in izprijen način. Namesto, da bi gradili skupno prihodnost na evropski in civiliziran način, smo priče 'gradnji' nedotakljive mafijske utrdbe, kjer je blaginja omogočena le izbrancem in naslednikom nekdanjega režima ter njihovim hlapcem in deklam, ki bi za svoje interese prodali kar lastno mater in ki jih ženejo izključno in zgolj motivi koristoljubja ...«
A brez skrbi, Evropa ve, kdo je Janša, in ljubezen do domovine je močnejša od vsake gnojnice. SDS in njen predsednik bosta na koncu še močnejša, kot sta danes. In kmalu bo v Sloveniji zavladala druga republika.
Da ne bo pomote, ta se bo začela, kakor je napovedal Janez Janša, s tem, da se bo spremenila temeljna družbena listina - ustava. In potem bodo zločini kaznovani, ne glede na to, kdaj so se zgodili in kdo jih je zakrivil. In če je verjeti vsem napovedim in grožnjam, potem Mladino po letu 2012 morda čaka usoda mladega Janeza Janše. Po prevzemu oblasti nas bodo poslali na hladno.

(V članku so uporabljeni deli različnih, podpisanih in nepodpisanih, komentarjev in izjav o Mladini, objavljenih zadnji teden na spletni strani SDS.)

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.