Max Modic

  • Max Modic

    4. 8. 2013, 10:30  |  Družba

    Gibanje VLV opozorilo na 'mesijanske' izjave Ljudmile Novak

    Predstavniki Gibanja VLV (Vseslovenska ljudska vstaja) so se v izjavi za javnost odzvali na izjave predsednice NSi Ljudmile Novak v petkovih Odmevih na prvem programu TVS. V izjavi za javnost poudarjajo, da Ljudmila Novak navkljub dokazani vpletenosti odstavljenega nadškofa Stresa v cerkveni škandal trdi, da je »nadškof zgolj objektivno odgovoren in da so za to krivi svetovalci, katerih imen ne omenja«. Po mnenju predstavnikov Gibanja VLV je njeno »sprenevedanje in zavajanje ob istočasnem poudarjanju krščanskih vrednot, ki so temelj delovanja stranke NSi«, čisto navadna hipokrizija.

  • Max Modic

    1. 8. 2013, 16:30  |  Družba

    Gibanje VLV ostro proti Štuhecu

    Gibanje VLV v današnji izjavi za javnost pozdravlja zahtevo Vatikana, da mora vrh slovenske rimskokatiliške cerkve - konkretno ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres in mariborski nadškof metropolit Marjan Turnšek - odstopiti in s tem prevzeti moralno in etično odgovornost za finančni zlom mariborske nadškofije. Aktivisti Gibanja VLV so namreč že v kampaniji 'Opozarjamo nismo pozabili', letos spomladi pred Mariborsko nadškofijo zahtevali, da vsi vpleteni v ta finančni škandal prevzamejo odgovornost in odstopijo s položajev, organi pregona pa opravijo svojo dolžnost in raziščejo ozadje in podajo ustrezne ovadbe.

  • Max Modic

    27. 7. 2013, 11:00  |  Politika

    Začenja se 19. Lepenovanje

    Simpatizerji in člani SDS, stranke, ki po besedah njenega vodje nikoli ne odneha, so se danes na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS v Bovcu začeli zbirati na 19. spominskem gorniškem taboru Henrika Tume in letnem taboru SDS v Lepeni. Organizatorji so že danes napovedovali več tisoč udeležencev, predvsem zaradi slavnostnega (na)govora Janeza Janše, ki prav tako kot njegova stranka, nikoli ne odneha.

  • Max Modic

    24. 7. 2013, 00:30  |  Kultura

    Zdravnikova vest v klavirski preobleki

    Danes ob 20. uri, bo v Križankah nastopil multimedijski ustvarjalec Hugh Laurie, priljubljeni britanski igralec, ki ga širša televizijska javnost pomni kot ciničnega zdravnika specialista Gregoryja Housa iz popularne nanizanke Dr. House, na naših malih zaslonih naslovljene Zdravnikova vest. Če ste Hugha Laurieja do sedaj občudovali zgolj na televiziji, je napočil skrajni čas, da ga spoznate tudi kot glasbenika. In to v živo. Še posebej, če ste Laureiejev večplastni talent odkrivali tudi med branjem njegovega duhovito sarkastičnega romana Pokapuška.

  • Max Modic

    21. 6. 2013, 10:00  |  Kultura

    Prekletih bazar v Cvetličarni

    21. dan festivala Bežigradfest bodo danes ob 21. uri na letnem vrtu Cvetličarne nelektrili velenjski rokerji Res Nullius, drugo ime za sinergijo in vztrajnost, ki jima v domačih glasbenih logih težko najdemo par. Še več, Res Nullius so bržčas najbolj trdoživo ime domače rockovske scene, ki ga v več kot dvajsetih letih niso spridili ne trendi, ne sponzorji, ne recesija. Ne obremenjujejo se z všečnostjo, kontinuiteto in novostmi za potešitev želja publike.

  • Max Modic

    20. 6. 2013, 13:00  |  Kultura

    Zbogom, Tony Soprano

    Svet si bo Jamesa Gandolfinija, izjemnega, markantnega in v vseh pogledih nepozabnega karakternega igralca zapomnil predvsem po vlogi mafijskega šefa Tonyja Soprana iz kultne televizijske serije Sopranovi, ki je na višku gledanosti vztrajala celih šest sezon med letoma 1999 in 2007. Upravičeno. Po Coppolovih Botrih bržčas ni bilo boljše sage na temo urbanih legend o mafiji in njeni vpetosti v sodobno neoliberalno družbo, zagotovo pa ne na velikih ne na malih ekranih ni bilo mafijca, ki bi ga imeli tako radi, da smo bolj kot z njegovimi žrtvami sočustvovali z njim in njegovimi problemi. In slednjih je bilo toliko, da jih je moral kot prvi čistokrvni gangster deliti celo s svojo psihoanalitičarko.

  • Max Modic

    18. 6. 2013, 16:15  |  Politika

    »Logika ‘primite tatu’ te vlade ne bo oprala odgovornosti«

    Solidarnost in Odbor za pravično in solidarno družbo v današnji izjavi za javnost pozivata državljanke in državljane, da pokažejo svoje nestrinjanje in podpišejo peticijo proti prodaji Mercatorja. »V Solidarnosti in Odboru smo osupli nad izjavo predsednice vlade Alenke Bratušek o tem, da ‘vlada ne prodaja Mercatorja’ in da je ‘država Mercator prodala 12. avgusta 2005’, ko je to storil Janez Janša,« beremo v izjavi za javnost, podpisniki pa trditev Bratuškove razumejo kot »nepojmljivo demagoško prozorno taktiko iskanja alibija ‘čistih rok’ in prozorno bežanje proč od prevzema odgovornosti v situaciji, ko vlada posredno nadzoruje prodajo in z njo soglaša«.

  • Max Modic

    7. 6. 2013, 15:40  |  Svet

    »Prsi hranijo revolucijo!«

    Aktivistke ukrajinskega gibanja Femen, ki so konec maja v Tunisu izvedle prvi 'toples' protest v arabskem svetu, je danes nemška policija razgnala pred pisarno kanclerke Angele Merkel v Berlinu. Pripadnice Femena so napol gole protestirale proti tunizijskemu premieru Aliju Larayedhu, ki je na uradnem obisku v Nemčiji. Tri protestnice so vzklikale: »Merklova osvobodi Femen!« dve od njih pa sta imeli na golih prsih napisani imena žensk, ki jim sodijo zaradi nedavnega protesta v Tuniziji.

  • Max Modic

    6. 6. 2013, 16:00  |  Kultura

    Izgubljene iluzije povojne generacije

    Celovečerni film Miroslava Mandića Adria Blues bo svetovno premiero doživel na prestižnem mednarodnem filmskem festivalu Karlovy Vary, kjer je uvrščen v tekmovalni program East of the West. Kot obljubljajo ustvarjalci, bo film začel osvajati srca domačega občinstva predvidoma konec avgusta in to s svečano premiero na Ljubljanskem gradu. Ustvarjalci filma na čelu s producentom Frenkom Celarcem so film posneli na lokacijah v Ljubljani in Novem Vinodolskem, mednarodno koprodukcijo so realizirale produkcijske hiše Gustav Film, Filmostovje in Senca Studio, podprli pa so ga Slovenski filmski center, Viba film, RTV Slovenija, Propeler Film (Hr) in SCCA/PRO.BA (BiH).

  • Max Modic

    19. 6. 2013, 09:30  |  Svet

    »Ich bin ein Berliner« *

    Ameriški predsednik Barack Obama, tisti nobelovec za mir, ki podpira pobijanje z brezpilotnimi letali, bo danes v Berlinu govoril pred slavnimi Brandenburškimi vrati, kjer bi moral govoriti že leta 2008, pa mu kanclerka Angela Merkel tega ni dovolila. Obama je s svojo željo takrat povzročil nemalo diplomatskih zapletov v Nemčiji, saj so Brandenburška vrata tradicionalno 'namenjena' izvajanju ameriških predsednikov, Obama pa je bil v tistem času zgolj demokratski kandidat za novega predsednika ZDA.

  • Max Modic

    5. 6. 2013, 16:45  |  Politika

    Konec ali šele začetek političnih problemov?

    Sodba je padla in stvari so jasne. Krivi so. Ljubljansko okrajno sodišče je tri obtožene v zadevi Patria spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov. Sodišče je sledilo predlogu tožilstva in predsednika SDS Janeza Janšo obsodilo na dve leti zapora, lastniku Rotisa Ivanu Črnkoviču in brigadirju Tonetu Krkoviču je prisodilo 22 mesecev zaporne kazni. Vsi bodo morali plačati še po 37.000 evrov stranske denarne kazni. Vsi trije sicer že od začetka sojenja septembra 2011 zatrjujejo, da so nedolžni ter da je proces politično motiviran.

  • Max Modic

    1. 6. 2013, 20:00  |  Politika

    Botteri demantiral Janševe obtožbe

    Na včerajšnjem dogajanju, ki je sledilo odkritju spominske plošče ob 25. obletnici afere JBTZ, je predsednik SDS Janez Janša izjavil, da je bil glavni informator takratne Uprave državne varnosti eden izmed urednikov časnika Mladina, Robert Botteri. Mladinin kreativni direktor Botteri je danes Janševe navedbe že zanikal in dodal, da ima predsednik največje opozicijske stranke očino težave in želi preusmeriti pozornost drugam.

  • Max Modic

    30. 5. 2013, 00:05  |  Kultura

    Severina in Pandur v Stožicah

    Danes ob 20. uri v Stožice prihaja multimedijska ikona Severina, ki bo s svojo ekipo v Ljubljani zaključila izjemno uspešno in več kot odmevno turnejo Dobrodošao u klub 2013, krajše DUK2013. S koncerti na Reki, v Beogradu, Skopju in Zagrebu je v razprodanih dvoranah znova navdušila desettisoče obiskovalcev in uprizorila impresiven glasbenoplesni spektakel, ki je bil zasnovan v sodelovanju s svetovno znanim slovenskim režiserjem - in umetniškim vodjo DUK 2013 - Tomažem Pandurjem ter njegovim Pandur Theaters.

  • Max Modic

    25. 5. 2013, 00:05  |  Družba

    Rojstni dan tovariša Tita

    Centralni komite SKOJ-a je 25. maj določil za dan, ko se je praznovalo rojstni dan dosmrtnega predsednika Tita. Na ta dan so potekale razne športne aktivnosti, v šolah so se vrstile proslave, v Beograd pa je po poti, ki se je vila skozi vse republike nekdanje skupne domovine, prispela štafeta mladosti s pozdravi Titu, ki je vsako leto krenila iz drugega mesta. Na beograjskem stadionu JLA se je na ta dan odvila kulturno umetniška masovka, na kateri je sinhrono sodelovalo na tisoče mladih, najboljši med njimi pa je Titu predal štafeto mladosti in mu voščil za rojstni dan.

  • Max Modic

    19. 5. 2013, 14:45  |  Družba

    Strah, izolacija in diskriminacija

    Včeraj je francoski predsednik Francois Hollande po večmesečni burni politični razpravi v državi podpisal zakon o istospolnihporokah. Francija je s tem postala 14. država sveta, ki je legalizirala istospolne poroke. Povedano drugače, čeprav homoseksualnost ni več označena kot bolezen, motnja ali sprevrženost, zakonska zveza med osebami istega spola še vedno ni priznana v večini držav EU, istospolni pari, ki so poročeni, pa imajo težave pri uveljavljanju svojih pravic tudi drugje po EU. Največja spletna raziskava o kaznivih dejanjih iz sovraštva in diskriminacije agencije FRA kaže, da številne lezbijke, geji, biseksualci in trans osebe (LGBT) v vsakdanjem življenju ne morejo biti to, kar so. Raziskava je zajela več kot 93.000 LGBT oseb iz vseh držav članic EU.

  • Max Modic

    18. 5. 2013, 10:15  |  Kultura

    Drugi Ljubljanski festival piva

    Pivo je ena najbolj priljubljenih alkoholnih pijač na svetu in Slovenija pri tem ni nobena izjema. Za dvig kulture pitja piva pri nas že nekaj let skrbi nekaj posameznikov in kakopak ljubiteljev piva, ki so združeni v društvo Golding. Osnovni namen društva je izboljšanje znanja o kulturi pridelovanja in pitja piva. Ozaveščanju in širšemu spoznavanju te izjemne pijače pa je namenjen tudi Ljubljanski festivala piva, ki bo danes v drugo potekal med 13. in 22. uro pred barom Gas Station na Savski cesti v Ljubljani. Po besedah enega od organizatorjev Jerneja Vidmarja bo na stojnicah mogoče (p)okusiti okoli sto vrst piva slovenskih pivovarjev in uvoznikov.

  • Max Modic

    16. 5. 2013, 15:15  |  Družba

    Žižek danes predava v Ljubljani

    Filozofska fakulteta bo danes in jutri gostila mednarodni znanstveni kolokvij z naslovom What Emancipation? Marx's Futures ('Kakšna emancipacija? Marxove prihodnosti'). Kolokvij je organiziran v okviru raziskovalnega programa 'Filozofija', ki ga na Znanstvenem inštitutu Filozofske fakultete vodi dr. Slavoj Žižek in bo v celoti potekal v angleškem jeziku. Poleg Slavoja Žižka in drugih naših razpravljavcev – Mladena Dolarja, Alenke Zupančič, Sama Tomšiča, Zdravka Kobeta in Petra Klepca, če omenimo le najvidnejše -, se bodo dogodka udeležili tudi gostje iz tujine, in sicer Eduardo Cadava, Gavin Arnall, Andrew Cole in Anson Rabinbach.

  • Max Modic

    13. 5. 2013, 17:00  |  Družba

    Tudi 'psi čuvaji' dodatno obdavčeni

    Upravni odbor Društva novinarjev Slovenije (DNS) v današnji izjavi za javnost nasprotuje dvigu davka na dodano vrednost tudi za časopise in periodiko, za kar se je med ukrepi fiskalne konsolidacije odločila vlada Alenke Bratušek. »Že lani, ko je Janševa vlada napovedala dvig DDV za časopise in revije z 8,5 odstotka na 20 odstotkov, smo opozorili na zelo škodljive posledice takšnega ukrepa za slovenski medijski prostor. Tudi zdaj napovedani dvig spodnje stopnje DDV - čeprav precej nižji - bo obremenil izdajatelje časopisov in revij, torej tistega dela medijskega prostora, ki se v zadnjih letih ob splošni krizi spopada še s sesutjem oglasnega trga, spreminjanjem bralnih navad in drugimi strukturnimi izzivi,« opozarjajo v DNS.

  • Max Modic

    4. 5. 2013, 15:05  |  Politika

    Umrl je tovariš Tito...

    V Ljubljani, pred točno 33 leti, ob 15.05h: »Dne 4. maja 1980 ob 15.05 je nehalo biti veliko srce predsednika Zveze komunistov Jugoslavije, predsednika naše Socialistične federativne republike Jugoslavije, maršala Jugoslavije in vrhovnega komandanta oboroženih sil SFRJ,« nam je pred triintridesetimi leti sporočil Tomaž Terček v osrednji informativni oddaji.

  • Max Modic

    30. 4. 2013, 02:50  |  Kultura

    Rammstein v Stožicah

    Dobra umetnost mora provocirati, če noče postati muzejski eksponat. Žanrska umetnost mora provocirati še toliko bolj, če želi razgibati čutila inertne mase prostega trga. V tej panogi so progresivni metalci Rammstein, bržčas prvo in najbolj zloščeno ime tako imenovanega industrial metala, že zdavnaj doktorirali, svoj pandemonični 'gesamtkunstwerk' pa so še dodatno izpopolnili leta 2009, ko so po razpoloženjskem albumu 'Rosenrot' (2005) s fenomenalnim izdelkom 'Liebe ist für alle da' znova stavili na trdo, grobo, stilsko dovršeno ljubezensko igro z občinstvom in zgroženo opozicijo, ki zahteva polnoletnost pri nakupu ploščka. Bend, ki se tako očitno poščije na politično korektnost, da si za promocijo novega albuma (konkretno singla 'Pussy') privošči eksplicitni trdoerotični videospot, preprosto moraš (vz)ljubiti. In to je le eden od vrhuncev uglasbene groteske človeškega tkiva, ki že skoraj dvajset let definira Rammstein.

  • Max Modic

    29. 4. 2013, 16:00  |  Družba

    »Prihodnost je demokratični socializem!«

    Zainteresirana javnost je jutri, v torek, 30. aprila 2013 10. uri vabljena v Staro mestno elektrarno (Slomškova 18, 1000 Ljubljana), kjer bo potekala tiskovna konferenca Iniciative za demokratični socializem, »nove politične pobude, ki se oblikuje kot celovit vsebinski odgovor, ki bi bil hkrati nadaljevanje vseevropskega vstajniškega gibanja, s katerim se je znova prebudila kritična zavest, in njegovo preseganje v novih organizacijskih oblikah«. Članica in člani iniciative Nikola Janović, Rok Kogej, Luka Mesec in Asta Vrečko bodo predstavili program in cilje, katerih namen je korenita družbena reforma, utemeljena na neposredni demokraciji kot osrednjem organizacijskem načelu.

  • Max Modic

    27. 4. 2013, 11:00  |  Družba

    5. Vseslovenska ljudska vstaja - dan upora proti tiraniji neoliberalizma

    Ob napovedani 11. uri se je na Kongresnem trgu v Ljubljani začela 5. Vseslovenska ljudska vstaja. Nekaj sto ljudi je s seboj prineslo zastave, na katerih je stisnjena pest, in transparente z napisi kot 'Še ena gnila vlada, narod pa strada' in 'Oblast ljudstvu' ali pa morda najbolj zgovoren: 'Vsaka država ima mafijo, pri nas ima mafija državo'. Na prejšnjih vstajah so prevladovali pozivi k odstopu vlade, tokrat pa so najbolj izraziti napisi proti povampirjenosti kapitalizma in neoliberalizmu, ki kritizirajo oblast nasploh. Današnje proteste naj bi opazovali tudi predstavniki urada Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za demokratične institucije in človekove pravice, del organizatorjev pa opozarja, da naj bi danes potekala celo dva shoda. Prvi v organizaciji VLV, drugega z začetkom ob 15. uri pa naj bi pripravljale druge vstajniške skupine.

  • Max Modic

    19. 4. 2013, 17:20  |  Družba

    »Solidarno, strpno in sonaravno družbo!«

    Predsednica vlade Alenka Bratušek je za danes popoldne na srečanje povabila predstavnike t. i. vstajnikov, a je več skupin sporočilo, da se pogovora ne bodo udeležile. Kot so napisale v javnem odgovoru na vabilo, sedanja vlada namreč nima dovolj legitimnosti. Iz kabineta predsednice vlade so za STA navedli, da so do tega trenutka udeležbo na današnjem srečanju potrdile Delavsko-punkerska univerza (DPU), Mreža za neposredno demokracijo, Neposredna demokracija zdaj (NDZ), Zavod Grč Vrh, Nova stranka Slovenije, Založba Sanje, Glas ljudstva in Združeno ljudstvo Slovenije. Izjavo DPU in NDZ v nadaljevanju objavljamo v celoti.

  • Max Modic

    18. 4. 2013, 12:00  |  Družba

    Častilci spontane ideologije seksizma?

    V torek, 16. aprila, se je ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija premierno zavrtel dokumentarni film Med spoloma avtorice Špele Kuclar, v katerem sta zaigrala Jan Bučar in Barbara Pia Jenič, pred kamero pa so se s svojimi pogledi na odnose na relaciji moški ženska zvrstili tudi mnogi znani sogovorniki. Na dokumentarec se je danes s sporočilom za javnost odzvala Sekcija za spol in družbo pri Slovenskem sociološkem društvu, komentiral pa ga je tudi Boris Vezjak.

  • Max Modic

    13. 4. 2013, 00:10  |  Družba

    Ljudska vstaja danes na Gorenjskem

    Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja je danes nadaljevalo protestno kampanjo pod geslom Opozarjamo – nismo pozabili! Aktivisti gibanja so se tokrat preselili na Gorenjsko, »v majhen, a neprecenljiv kotiček naše dežele – v Bohinj«, kot so zapisali v sporočilu za javnost. Tam so opozorili predvsem na nekatere težave v Triglavskem narodnem parku - edinem narodnem parku Slovenije. »Toda park, ki naj bi po vseh definicijah varovanega območja predstavljal sožitje ljudi, narave in kulture, je zadnje čase vir nezadovoljstva med ljudmi, ki bivajo v njem ter še en primer stagnacije razvoja in premajhnega posluha države zanj!«

  • Max Modic

    11. 4. 2013, 18:30  |  Svet

    Slovenija v mreži prehrambenih prevar

    Na Švedskem so v salami slovenskega proizvajalca, ki je označena z znakom halal, našli svinjino, je v sredo sporočila švedska agencija za prehrano. Gre za kulen mariborskega proizvajalca, ki je vseboval okoli deset odstotkov svinjskega mesa. Tiskovna predstavnica agencije Louise Nyholm je sporočila, da bodo o svojih ugotovitvah obvestili EU in da bodo preverili podjetje, ki je napačno označilo salamo. "Nesprejemljivo je, da izdelki, označeni s halal, vsebujejo svinjsko meso. Veliko ljudi je, ki nikakor nočejo jesti svinjine, zato je pomembno, da podjetja prevzamejo odgovornost in potrdijo, da se njihovi izdelki ne prodajajo z napačnimi oznakami," je poudarila. Na afero se je že odzvala Slovenska muslimanska skupnost.

  • Max Modic

    8. 4. 2013, 11:00  |  Družba

    Univerzalni temeljni dohodek? Da, prosim!

    »Človek bi lahko pokazal osle šefu in odšel iz službe, ne da bi bila v celoti ogrožena njegova eksistenca. Lahko bi se tudi odločil, da za leto dni pusti službo in študira, lahko bi odšel na pot okoli sveta ali pa se zaprl na podstrešje in pisal knjige. Kdo ve, koliko gospodinj, kot je Rowlingova, bi tako odkrili,« je o univerzalnem temeljnem dohodku (UTD) povedal dr. Janez Šušterič dve leti preden je postal finančni minister in dodal, da bi UTD dal vsakemu neko osnovno dohodkovno varstvo, na katero bi lahko računal v vsakem primeru, kar bi bistveno povečalo njegov prostor osebne svobode oziroma zmanjšalo njegovo odvisnost.

  • Max Modic

    4. 4. 2013, 19:00  |  Kultura

    Oliver Stone in Slavoj Žižek v Zagrebu

    Od 4. do 18. maja se bo v Zagrebu odvijal 6. Subversive Festival, katerega tematski skupni imenovalec bo utopija demokracije. Program festivala bo razdeljen na več programskih sklopov in sicer: Subversive Film Festival, Balkan Forum in Subversive Forum – platforme za alternativne družbene mobilizacije. Vmes bosta potekala tudi Sejem knjige in Mednarodna konferenca pod naslovom Utopija demokracije, ki se je že tradicionalno udeležijo najbolj izpostavljena imena sodobne kritične misli. Med uglednimi gosti in predavatelji, ki se bodo udeležili Mednarodne konference, bo letos tudi sloviti filmski režiser in oskarjevec Oliver Stone, ki bo v sklopu filmskega festivala predstavil svojo najnovejšo dokumentarno serijo Zamolčana zgodovina Združenih držav (The Untold History of the United States).

  • Max Modic

    4. 4. 2013, 12:00  |  Družba

    Vstajniki se vračajo v Maribor

    Aktivisti gibanja Vseslovenska ljudska vstaja sporočajo, da se njihova protestna karavana po Sloveniji nadaljuje. Po ljubljanski in primorski akciji se bodo v soboto z vstajniškim avtobusom odpravili na Štajersko in opozorili na nekaj najbolj perečih problemov, ki so ne le Štajerce, temveč tudi ostale državljane Republike Slovenije, »pahnili v dolgove, povzročili propad nekoč uspešnih podjetij, izgubo zaposlitev, revščino«. Opozorili bodo, da niso vsi pozabili na probleme, ki jih aktualna politika ne zna, noče ali pa nima poguma rešiti. »Ljudje, žrtve zgrešenih in predvsem pohlepnih odločitev politikov, vodstva Rimokatoliške cerkve in gospodarstvenikov, pa živijo v ali na pragu revščine in vpijejo: 'DOVOLJ!'«

  • Max Modic

    25. 3. 2013, 09:30  |  Kultura

    Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič?

    Kdo je Tomaž Lavrič? Ali je Josip Visarionovič? Lovro Matič? TBC ali Ton Ton? Je stripar, stihoklepec, deloholik, karikaturist in/ali anarhist? Je torej ljubitelj piva? Ljudomrznež? Egoist? Kameleon ali shizofrenik? Absolutni genij ali deloholik? O tem se sprašuje dokumentarni film z naslovom Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič. Izvrstni dokumentarec Dušana Moravca, ki je nastal v produkciji društva ŠKUC in je bil za izbrance prvič predstavljen na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, nato pa še v Kinu Šiška, bo za širši krog fenov premierno na sporedu danes, 26. marca, ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija. Ne spreglejte, če vas zanimajo odgovori na zgoraj zastavljena vprašanja. Skratka, ne spreglejte v nobenem primeru.