14. 10. 2011 | Mladina 41 | Konzum
Solo simfonik
Mak, Maribor
ligenj na popenjenem paradižniku
Restavracija Mak
Osojnikova 20, Maribor
Tel.: 02 620 00 53
www.restavracija-mak.si
Degustacija izdelkov verjetno najbolj delavnega slovenskega chefa je možna od ponedeljka do sobote od 11.30 do 21.30.
Fino:
poširani losos v grahovi juhi
vse sorte igrarij z bučami
delovni zagon
Ne tako fino:
dodatna roka v kuhinji bi pripomogla k malo bolj smooth strežbi
V Maku ni vnaprej spisanega menija, zato pripravite 50 evrov in se pustite pedenati človeku, ki ve, kaj dela.
Ko je Gordon Ramsay pred petimi leti pompozno in kot del velikopoteznega načrta - imeti restavracijo s po tremi Michelinovimi zvezdicami v vsaki od štirih globalnih gastro prestolnic, Londonu, Parizu, New Yorku in Tokiu - odprl restavracijo v newyorškem hotelu The London NYC, se je za pripravo jedi za največ 45 gostov v kuhinji sukalo nič manj kot 80 članov kuharskega in pomožnega osebja. Da se ne boš naprezal z računanjem: na en sedež v restavraciji je padlo 1,77 staffa in ja, seveda, restavracija je mlatila hudo izgubo in tudi treh zvezdic (še) nima. Bi se pa kaj lahko zgodilo, da bi se v oni brigadi kuharjev znašel tudi David Vračko, glede na to, da je zadnje desetletje dneve in noči preživljal za šporherti številnih ozvezdenih restavracij od Norveške do Južne Afrike, če reč ponazorim z geografskima ekstremoma.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?