|  Mladina 41  |  Družba

Enostavni čokoladni sufle

Po receptu in nasvetih Matevža Kmeta

Tortica s čokoladno sredico sploh ni pravi sufle, pravi Kmet. Sladica je priročna, ker jo lahko pripravimo vnaprej, nato pa sveže postrežemo gostom z manj kot 10 minut dela, dodaja. In še njegovi dodatni nasveti: »Smiselno je, da sufle prvič naredimo zase in testiramo, kakšen čas bo pravi za domačo pečico. Napolnimo več modelčkov, nato pa spečemo vsakega posebej: prvega vzamemo ven po šestih minutah, nato pa vsakega naslednjega pečemo 30 sekund dlje. Prvi se bo zanesljivo sesedel, zadnji pa bi moral biti že prepečen, brez tekoče sredice. Med vsemi izberemo tistega, ki se nam zdi najboljši, in ta čas uporabimo naslednjič.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

 |  Mladina 41  |  Družba

Tortica s čokoladno sredico sploh ni pravi sufle, pravi Kmet. Sladica je priročna, ker jo lahko pripravimo vnaprej, nato pa sveže postrežemo gostom z manj kot 10 minut dela, dodaja. In še njegovi dodatni nasveti: »Smiselno je, da sufle prvič naredimo zase in testiramo, kakšen čas bo pravi za domačo pečico. Napolnimo več modelčkov, nato pa spečemo vsakega posebej: prvega vzamemo ven po šestih minutah, nato pa vsakega naslednjega pečemo 30 sekund dlje. Prvi se bo zanesljivo sesedel, zadnji pa bi moral biti že prepečen, brez tekoče sredice. Med vsemi izberemo tistega, ki se nam zdi najboljši, in ta čas uporabimo naslednjič.«

Recept

Pripravimo maso za tortice:
300 gčokolade (70 %)
1 žlicagrenkega kakava
75 gmasla
5jajc
70 gsladkorja
40 gškroba

Čokolado, kakav in maslo stopimo nad soparo. Pustimo, da se zmes malce ohladi.
Jajca in sladkor penasto umešamo. Vmešamo presejan škrob. Dodamo stopljeno čokolado in premešamo. Maso lahko pustimo v hladilniku (najbolje v modelčkih) do dva dni.
Pečico segrejemo na 180 °C. Silikonske modelčke (s prostornino 80 ml) izdatno namažemo z maslom. Nalijemo maso do pet milimetrov pod robom modelčkov.
Pečemo osem minut (odvisno od modelčkov in pečice; notranjost tortic mora biti še tekoča).

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.