18. 11. 2011 | Mladina 46 | Konzum
V Laško - pa ne po flaško
Pavus, Laško
Lososov tatarski
© Boštjan Napotnik
Restavracija Pavus, grad Tabor
Cesta na Svetino 23, Laško
Tel.: 031 634 619
www.pavus.si
Na grad Tabor nad Laškim nima smisla hoditi ob ponedeljkih, ko je Pavus zaprt. Sicer pa se na Plečnikovih stolih res dobro je od torka do sobote od 11.00 do 22.00, ob nedeljah pa končajo dve uri prej.
Fino:
dimljeni jelen
srnin file
vse sladice
Ne tako fino:
kraljevi raki oziroma predvsem pripadajoče jim kumare s smetano
Največji degustacijski meni prodajajo po 45 evrov, cena naše iz karte prosto izbrane pojedine pa se je po štirih krožnikih ustavila pri 35 evrih.
O Laškem zadnje čase ni slišati kaj veliko dobrega: finančni coprniki v pivovarni se nekako trudijo znebiti šrotaste mega bule, medtem pa skušajo njihovi sodelavci v proizvodnji nekaj bincati z novimi izdelki - jabolčni mošt iC je osvežilen štart na še nemapirano polje slovenskih ciderjev, na ječmenski fronti pa jim kaj res dobrega za zdaj še ni uspelo. Pri onem dvojnem bocku, Eliksir poimenovanem, jim je bilo sicer še mogoče čestitati, da so, če že drugega ne, začeli iskati pot z izjemno dolgočasnega industrijskega svetlega lagerskega teritorija, a so potem s tisto sladkobno plastično stravo od Malta dali vedeti, da jim je za resne in firbčne pivopivce kaj malo mar. Zato se je med potikanjem po Spodnji Savinjski dolini Konzumov kvartet izogibal industrijski prodajalni laške pivovarne, za poležavanje v laškem zdraviliškem kompleksu pa se sami sebi tudi nismo zdeli ne dovolj stari, ne dovolj utrujeni, niti ne dovolj pod stresom. V resnici nas je tako ali tako zanimalo samo eno: kako se na gradu Tabor nad Laškim je, odkar je tam kuhinjski komandant Marko Pavčnik.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?