Dogaja, dogaja!
Krištof, Predoslje
Cvetačni kapučino
Gostilna Krištof
Predoslje 22
Tel.: 04 2341 030
www.gostilnakristof.si
Pri Krištofu imena gostov na tablo pred oštarijo pišejo od ponedeljka do petka od poldneva do polnoči, ob sobotah od petih popoldne do polnoči, ob nedeljah pa od poldneva do petih popoldne.
Fino:
cvetačna in porova juha
hobotničin karpačo
krompirjevi štruklji s kranjsko klobaso
Ne tako fino:
sladice
nedodelane podrobnosti
Za štiristezni degustacijski meni boste Krištofu prispevali 34 evrov, za podaljšanega za en hod pa 42. V obeh primerih vas čakajo še prigrizki na začetku in drobni posladki na koncu.
Priznaj, dragi bralec, da ne poznaš veliko oštarij, ki bi te bile tako vesele, da bi v znak dobrodošlice tvoje ime napisale na tablo pred vhodom. No, pri Krištofu v Predosljah naredijo prav to. In nato gostu že med posedanjem za mizo v roke potisnejo hrustljavo, s taljenjem aromatičnega sira izdelano liziko/griziko. Veselo gostuvanje se nadaljuje s pozornostmi iz kuhinje – nam so v mini bombetko dali par rezin Arvajeve kranjske, na krožniček v sezamu povaljano kroglico mladega sira, na žlico pa nežno kremo iz korenčka. Vse to, še preden smo sploh zares začeli. In to na Gorenjskem! Občo ljudomilost so v z gosti prijetno napolnjeni Krištofovini izkazovali tudi z redko videno fleksibilnostjo pri krivljenju degustacijskih menijev – za povsem ljubko ceno ponujajo dve različni špuri, obe opremljeni tudi z vinskimi komboti, tako da ni bilo dvoma, da bomo konzumenti na misiji poskušanja čim več različnih stvari iz Krištofove kuhinje užgali paralelko.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?