Zapečkarstvo
Gostilna Javornik, Rakovnik pri Šentrupertu
Ribica v lignjih
Gostilna Javornik
Rakovnik 6, Šentrupert
Tel.: 07 34 34 534
www.javornik.com
V Javornikovi krušni peči gori od srede do nedelje: podkurijo opoldne, pogasijo pa ob 22.00, razen ob petkih in sobotah, ko potegnejo do polnoči.
Fino:
pogača in pašteta
gratinirani ravioli
t-bone steak
Ne tako fino:
rezanci in njoki
polnjeni lignji
Jedilna špura, kot si jo zamislijo in postrežejo pri Javorniku, stane 25 evrov na konzumenta.
Ker je nekdo tam na severovzhodu več kot očitno pozabil zapreti vrata in se deželica že dva tedna nikakor ne more spraviti na pozitivno temperaturno ničlo (kaj šele kakšno stopinjo čez), je tokrat padel befel, da je za obče dobro počutje Konzumovega moštva nujno poiskati kakšen topel zapeček. Zatorej je bila najbolj logična izbira med Trebnjim in Mokronogom postavljena krušna peč gostilne Javornik – ta se namreč diči z geslom Pri nas so doma jedi iz krušne peči. Je pa očitno, da je kruševka pri Javorniku namenjena zgolj pripravi jedi, ne pa tudi ogrevanju gostišča, saj so tega za časa našega obiska izdatno hajcali z vsemi sortami plinskih in električnih grelnih pripomočkov.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?