6. 4. 2012 | Mladina 14 | Konzum
Sušno obdobje
Restavracija Rizibizi, Portorož
Tartufna juha
Restavracija Rizibizi
Vilfanova 10, Portorož
Tel.: 05 99 35 320
www.rizibizi.si
Kakovost sezone tartufov v kombinaciji z morskim življem lahko na terasah nad Portorožem preverjate vsak dan, razen ponedeljka, od 12. do 23. ure.
Fino:
tunov tatarski
njoki z dimljenim brancinom
zmrzlina z grapo
Ne tako fino:
šibki tartufi
rižota s sipicami in z artičokami
Če namesto degustacijskega rihtanja s štirimi hodi zalomastite a la carte, pričakujte, da boste plačali okrog 65 evrov.
Nič se ne sprenevedajmo, časi so težki. In to ne le za od služenja kapitalu že čisto izmozgano ljudstvo, ampak tudi za cenjene dišeče podzemeljske gomoljike. Sušna zima in pomlad sta kraljestvo Tuberja melanosporuma tako prizadeli, da se še iz frišno naribanih gomoljev pod nos komajda uspe sprostiti kakšni molekuli specifične arome. To je še kar jeba – najprej za tiste oštarije, ki svojo ponudbo gradijo pretežno na dodani vrednosti frišnih tartufov, potem pa še za goste, ki jim te restavracije zamolčijo, da so tartufi letos zelo švohceni in da bi bilo zaradi tega pametneje naročati ponudbo iz breztartufnih oddelkov.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?