8. 6. 2012 | Mladina 23 | Konzum
Dobra paša
Mandrija, Ajševica
Rezanci
Gostilna Mandrija
Ajševica 81, Nova Gorica
Tel.: 041 752 584
www.mandrija.si
Do na fleten griček postavljene Mandrije se splača privijugati od četrtka do ponedeljka od 12.00 do 22.00.
Fino:
goveji file s špinačo in belo polento
njoki s pestom in skuto
šalam
Ne tako fino:
fabrški kruh za krostine in toast
V Mandriji vas v šestih okusnih in dobro tempiranih rundah porihtajo za nadvse ugodnih 28 evrov.
Ko sta leta 2007 spreobrnjeni vegetarijanki Sasha Wizansky in Amy Standen izdali prvo številko sociološkim, filozofskim in umetniškim (ter nekoliko manj kulinaričnim) vidikom mesojedstva posvečene revije Meatpaper, sta se za uvodnik - ob obveznem kosu mesa - dali fotografirati pod veliko sliko maršala Tita, kar je, recimo, za našo ablast precej provokativno, če že ne kar protiustavno dejanje. No, Američani se ob tej priliki niso zgražali nad Brozom v okvirju, ampak nad tem, da sta gospodični v New York Timesu prostodušno priznali, da sta v Sloveniji jedli žrebička. Kar je nekako tako, kot da bi se Slovenec pohvalil, da je snedel file mladega zlatega prinašalca.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?