15. 6. 2012 | Mladina 24 | Konzum
Enotedensko kosilo
Lesjak, Šmihel nad Mozirjem
Pojedina (detajl)
Kmetija Lesjak
Šmihel 5, Šmihel nad Mozirjem
Tel.: 03 583 23 92
www.lesjakturizem.com
Lesjakovi kuhajo vsako nedeljo, vsekakor pa pred obiskom uporabite telefon in se domenite vse, kar je treba.
Fino:
ajdova kaša
zavitki in štruklji
jogurtova strjenka
Ne tako fino:
kuhana govedina
hren s kruhom
Nedeljsko Lesjakovo all-inclusive pojedino si ob prijazni ceni 12 evrov lahko privoščijo tudi neangelska bitja.
Ko se je včasih na kleni slovenski mizi pojavila kakšna jed, za katere uživanje je bilo treba otročad še dodatno motivirati, je iz ljudskega izročila na plano hitro priletela vrednostna sodba, da je dotična jed tako dobra, da bi jo še angelčki jedli, če bi le ritke imeli. Sicer ne vem točno, kako je z anatomijo krilatih nebeških bitij, ampak če bi se nadangel Mihael oglasil v po njem imenovani fari Šmihel nad Mozirjem in se za južino naročil na kmetijo Lesjak – kjer nedeljsko kosilo razumejo kot kosilo, ki ga je po različnih jedeh in po količini dovolj za sedem dni –, bi poleg ritke potreboval vsaj še trebuh s precej obilno prostorninsko kapaciteto. No, ker gre po izročilu za poglavarja nebeških vojska, bi mu na pomoč lahko priskočila kakšna od njegovih čet.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?