29. 6. 2012 | Mladina 26 | Konzum
V leru
Pec, Selnica ob Dravi
Šparglji
Gostilna Pec
Spodnja Selnica 1, Selnica ob Dravi
Tel.: 02 674 03 56
www.gostilnapec.si
Pri Pecu so pridni, saj kuhajo vsak dan od 11. do 23. ure, le ob nedeljah in praznikih končajo tri ure prej.
Fino:
popečena gosja jetra
smučev file
ajdova kaša
Ne tako fino:
jagnječja zarebrnica
kremne juhe
Štiri rihte v zelenju ob Dravi vas bodo stale približno 40 evrov. Vrzite uč še na vinsko karto, fletna je.
Ko smo zadnjič, oprezajoč za novimi obiska in popisa vrednimi prehranskimi obrati, brskali po polpretekli Konzumovi zgodovini, smo le stežka verjeli, da v njej ni najti nobenega zapisa o gostilni Pec iz Selnice ob Dravi. Saj je vendarle njihov ta mladi kuhal celo v finalu izbora za slovenskega kuharja leta 2006, pa tudi sicer o oštariji krožijo precej vabljive govorice. Vsled odpravljanja zgodovinskih krivic smo se tako na Štajersko odpravili lovit zaključek sezone špargljev.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?