20. 7. 2012 | Mladina 29 | Konzum
Dilema
Asado, Levec
Pljukanci
Gostilna Asado
Levec 4 a
Tel.: 03 492 23 90
www.asado.si
V Levcu kuhajo, pečejo in ribajo sir vsak dan od enajstih dopoldne do enajstih zvečer, le ob nedeljah gredo domov tri ure prej.
Fino:
pljukanci
sufle
Ne tako fino:
siri s pašteto
svinjski file s slanino, predvsem pa krompirjev narastek
kapesanta s tartufato
Štiririhtni sprehod po Asadovih domislicah utegne biti sicer preobilen za trebuh, za denarnico pa znaša znosnih 35 evrov.
Že preprosta odločitev, kako se bode v maternem jeziku zapisovala ena taka preprosta jed, kot je kaša (Al’ prav se piše kaψa ali kaſha), je njega dni na Slovenskem povzročala hude zagate. Zamisli si potem kavelj 22, na katerega se natakne ambiciozen gostinec, ki bi rad ponudil kaj več od nedeljskih gobova/goveja–kalamari/šnicelj–štrudelj/palačinke dilem, a obenem cvika, da ga bo omenjene ponudbe vajena klientela dala na črno listo preseratorskih in dragih oštarij. Slediti svoji ambiciji? Slediti diktatu mainstreama? Sedeti na dveh stolih hkrati?
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?