21. 9. 2012 | Mladina 38 | Konzum
Takle mamo
Gostilna Čop, Podkum
Gobova juha
Gostilna Čop
Podkum 11
Tel.: 03 567 62 22
www.cop-podkum.si
Na fletni razgledni točki v Podkumu se lahko podprete vsak dan razen v torek od 10. do 21. ure.
Fino:
gobova juha
krvavica
Ne tako fino:
ostanki cateringa kot del osrednje ponudbe
Praznjenje obloženega ovala, s kakšno krvavico za nameček, vas bo olajšalo za približno 20 evrov.
Ne ve se čisto natančno, ali je avtor duhovite domislice Nikoli ne dobiš druge priložnosti, da bi naredil dober prvi vtis Oscar Wilde, Mark Twain ali Will Rogers, se pa vsi strinjamo, da je logična zanka v njej zapakirana tako, da se ne da razdreti in da dejansko velja. Potrjeno tudi oni dan v praksi – je namreč tako, da se tja v Zasavsko hribovje postavljena gostilna Čop zelo zaveda trenutka časa in navedene maksime in tako na sodobnega oštarijskega raziskovalca naredi trojni dober vtis: kot oštarija, uvrščena v projekt Gostilna Slovenije, naj bi večinoma stregla tipično krajevno, iz domačih sestavin skuhano košto. Nadalje: na domači strani gostilne, ki se sicer zelo resno ukvarja tudi s cateringom, so med referencami poleg srbskega in hrvaškega predsednika vpisani vsi trenutni slovenski predsedniški kandidati, pa še Andrej iz Štajerske za povrhu. In še prvi osebni vtis: prijazna in zgovorna šefica, ki nam obljubi večerjo »po naše« in nam tako pred oči naslika jetrnice in knapovska sonca.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?