12. 10. 2012 | Mladina 41 | Konzum
Brez ožemanja
Oštarija, Dolenjske Toplice
Dolenjske krpice
Gostišče Oštarija
Sokolski trg 2, Dolenjske Toplice
Tel.: 031 712 500
www.ostarija.si
Oštarija je odprta vsak dan. Od ponedeljka do sobote kuhajo in strežejo od 10. do 23. ure, ob nedeljah pa končajo po kosilu, ob 16. uri.
Fino:
jelenov file
goveji jezik s skuto
dolenjske krpice
Ne tako fino:
kremna juha iz rdečega zelja
Za najobsežnejši, devet hodov dolg degustacijski meni boste v Oštariji odšteli 35 evrov.
V zadnjih časih se nas je na nekdaj sončni strani Alp jela oprijemati ena taka zoprno sluzasta koprena ciničnega malodušja, katere glavna mantra je, da se – razen metanja polen pod noge morebitnim ambicioznežem – nič ne splača narediti, ker je tako ali tako vse v k in brez zveze. Zato še toliko bolj velja pohvaliti mlad dolenjski tim, ki je iz razmeroma udobne varnosti elitnega dolenjskega hotela krenil na svoje in v Dolenjskih Toplicah začel pisati novo gostinsko štorijo, temelječo na treh konceptualnih stebrih: dobri kuhariji, ugodnih cenah in uporabi izključno slovenskih surovin. To po eni strani pomeni, da tu ne boste jedli lososa ali polenovke ne srebali viskija ali konjaka. Lahko pa dobite glavno jed že za pet ali sedem evrov in pethodno degustacijsko špuro za 18. Argument je preprost: raje imamo polno gostilno takih, ki plačajo manj, kot dva, ki bi plačala ful.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?