30. 11. 2012 | Mladina 48 | Konzum
Očesni malarji
Špajza, Ljubljana
Raviol s kozico
Restavracija Špajza
Gornji trg 28, Ljubljana
Tel.: 01 425 30 94
www.spajza-restaurant.si
V Špajzine lično opremljene sobice je moč zaviti vsak dan od poldneva do enajste večerne ure, le ob nedeljah končajo uro prej, torej ob desetih.
Fino:
žabji kraki na cvetačnem pireju
raviol z bučno kremo in kozico
Ne tako fino:
file lista v pergamentu
zimski ragu s piro
Prednastavljeni pethodni meni v Špajzi vrednotijo na 35 (ribe) in 38 (meso) evrov.
Konzumova direkcija za vrednostno presojanje praktične uporabnosti internetnih družabnih srečevališč je po prejšnjetedenski analizi insta(nt)gramskega potvarjanja zgodovinskega časa nastanka fotografiranih krožnikov prišla na gušt in tokrat odredila ukvarjanje z ljudskimi gostinskimi priporočili. In ker globalno obiskovalstvo meni, da je v Ljubljani najboljša birtija gornjetrška Špajza, smo se odpravili prav tja, opremljeni s številnimi na net vpisanimi vzdihljaji o ljubkosti, luštnosti, prijetnosti, stajliškosti in obči vizualni atraktivnosti starodavnih sobic. Ker to vemo že, odkar je Špajza odprta (in smo hitro videli, da še vedno drži), nas je bolj zanimalo, kako v tem za večino oči res lepo namalanem ambientu skrbijo za vonjalne in okušalne aparatuse.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?