21. 12. 2012 | Mladina 51 | Konzum
Preobrazba
Čubr, Križ pri Komendi
Morske predjedi
Gostilna Čubr
Križ 53, Križ pri Komendi
Tel.: 01 834 11 15
www.gostilna-cubr.com
Pri Čubru lahko pokukate v vinsko klet, nato pa brezskrbno obedujete od torka do sobote od poldneva do desetih zvečer.
Fino:
degustacijski meni
ribje predjedi
jagnje na ovsenem rižku z mrtvaškimi trobentami
Ne tako fino:
tu in tam kakšna konceptualna ali izvedbena malenkost
Sedem hodov ribje ali mesne degustacije vas bo pri Čubru stalo krizno ugodnih 31 evrov.
Da se je v oštariji, postavljeni ob cerkvi v Križu pri Komendi, nekoč že krepčal s klasično košto, se je sivim celicam sivolasega člana Konzumove taktične enote za preverko domačijske košte posvitalo takoj, ko smo prestopili prag Čubrovine. Trenutek kasneje se je zaslišal globok vzdih predsednika Konzumovega fotokrožka, ki na Čubrovega hišnika naslavlja apel, naj medle rumene stenske brlivke čim prej zamenja z do jedcev, predvsem pa do hrane prijaznejšo svetlobo. Tisto, kar zdaj nosijo na mize, si namreč zasluži biti osvetljeno z močnejšo lučjo, še posebej, če se jedstvo odloči za po ribji in mesni špuri potekajoč šestpostajni degustacijski večer presenečenj iz kuhinje.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?