Blejski vrh
Restavracija 1906, Bled
Zelenjavni bujon z raviolom
Restavracija 1906
(Hotel Triglav)
Kolodvorska 33, Bled
Tel.: 04 575 26 10
www.hoteltriglavbled.com
Pod piskri Restavracije 1906 je podkurjeno vsak dan: za kosilo od 12. do 15. ure in za večerjo od 18. do 23. ure.
Fino:
file muflona s pistacijo
kroparska žonta
izjemno vinsko spremstvo
Ne tako fino:
še najmanj navdušenja je požel zelenjavni bujon
Za degustacijsko zaporedje šestih krožnikov s pogledom na rimskokatoliški otok boste odšteli 60 evrov.
Jelka Cvetežar je pred pol stoletja o blejskih aktivnostih žgolela takole: »Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet, za naju ves bo svet kot češnjev cvet. Na klopco greš sedet in z mano zvezde štet in srčece si gret, ko boš prišla na Bled.« Medtem se je spremenilo marsikaj, predvsem pa fantje punc ne vozijo več štet zvezd, ampak jest kremšnite. Je pa fino vedeti, da ima kavalir na Bledu poleg retro slaščičarne hotela Park kar nekaj možnosti za potešitev lakote svoje gospodične. Če se, recimo, zatečeta v hotel Triglav, jima res ne bo hudega, pa četudi glavnega kuharja Štefelina, kot ob naši viziti, položi bolezen in šporherte krmili član kuharske reprezentance do 21 let – kar je prav, navsezadnje smo Mladina, ane?
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?