15. 3. 2013 | Mladina 11 | Konzum
Temeljni kamen
Hood Burger, Ljubljana
Lokal
Hood Burger
Parkirišče pri Intersparu Vič, Ljubljana
Tel.: 040 540 411
www.facebook.com/hoodburger.ljubljana
Duri črne prikolice na viškem štacunskem parkirišču so dvignjene od ponedeljka do petka od 10. do 21. ure, ob sobotah je štart uro kasneje, ob nedeljah pa ostanejo zaprte.
Fino:
izpiljenost vseh elementov dobrega burgerja: mesa, štručk, omak, prilog
krompirček
Ne tako fino:
rezine steaka s sirom in praženo čebulo
Burgerisanje se v Hoodu začne pri štirih evrih za izvedenko classic in konča pri šestih in pol, kolikor staneta dvojni le brie in hood steak.
Prihodnje leto bo minilo 20 let, odkar je Jules Winnfield/Samuel L. Jackson med mahanjem s pištolo zagotavljal, da so hamburgerji temeljni kamen vsakega hranljivega zajtrka. In prav toliko let je trajalo, da je tudi Ljubljana stopila na popularnostni vagon hamburgeraške renesanse, ki v prerezano bombico vtaknjenemu polpetu mletega mesa vrača zaradi substandardnih izdelkov multinacionalk izgubljeni ugled. Predvsem London in New York sta se po eni strani dobro napolnila s trendovskimi burgerdžinicami, ki pečejo krepke, sočne, krvave, mastne, moške hamburgerje, po drugi pa je vsak razvpiti chef, ki da kaj nase, za menu svoje fancy restavracije skonstruiral še prav posebno kreativen burger. Konzumov inštitut za promocijo iskrenosti v gostinstvu tovrstne prakse načeloma podpira, a z dvema resnima pridržkoma:
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?