22. 3. 2013 | Mladina 12 | Konzum
Slaba realizacija
Hotel Evropa, Celje
Karpačo z zeliščnim ovojem?
Hotel Evropa
Krekov trg 4, Celje
Tel.: 03 426 96 06
www.hotel-evropa.si
Restavracija Evropa je hotelska, torej obratuje vsak dan: od ponedeljka do sobote od 7. do 22. ure, ob nedeljah pa začnejo uro kasneje in končajo uro prej.
Fino:
tartufovi ravioli s kozicami
Ne tako fino:
sladice
jagenjčkovi kotleti
kovač na žafranovi rižoti
Končni evroznesek na računu za štiri jedi, izbrane z jedilnika, se vrti nekje okrog številke 35.
Bili so časi (in to ne še prav dolgo tega), ko je v tej državi beseda Evropa ali pa vsaj njen prvi del, evro/euro, pomenil neki certifikatski pojem kakovosti, sodobnosti, napredka, nečesa hudo frajerskega. Tam nekje ob Celovški se je nekemu trgovcu celo zdelo, da bo njegova štacuna s čevlji bolj prosperirala, ako se bo imenovala Eurošlapa. Dandanes, ko tudi mati Evropa kruh režejo bolj na tanko, je jasno, da njihovo ime samo po sebi še ni porok za kak vrhunski presežek, kar je na svoji koži občutila tudi delegacija Konzumove iniciative za preseganje geopolitičnih stereotipov. Sprva je bila navdušena nad prijetnim in trendovskim lookom obnovljenega glavnega celjskega hotela, dobro razpoloženje pa se je raztegnilo tudi še na obdobje branja atraktivnih sestavin in obetavnih kombinacij polnega jedilnega lista, grizljanje domačih grisinov in prve požirke razkošno bahavega in s 15 volumskimi odstotki že kar prealkoholnega Marofovega šardoneja Breg 2009.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?