19. 4. 2013 | Mladina 16 | Konzum
Premik na bolje
Zlati grič, Slovenske Konjice
Račja jetra
Restavracija Zlati grič
Škalce 80, Slovenske Konjice
Tel.: 03 758 03 61
www.zlati-gric.si
Na Škalcah ne počivajo prav veliko – ob nedeljah in ponedeljkih delajo od 10. do 20. ure, od torka do sobote pa potegnejo do desetih zvečer.
Fino:
file smuča na ješprenju s šparglji
čemaževi njoki s potočnimi raki
sauvignon
Ne tako fino:
čemaževa juha
Lagodno štirihodno obedovanje sredi telebajskaste krajine te bo stalo nekje od 25 do 30 evrov.
Po navodilih Konzumovega memorialnega centra za polpreteklo zgodovino smo oni dan malo prelistavali skorajda že porumenele zapiske našega dragega upokojenega Ilovarjevega ata in pri tem naleteli na rahlo diskrepanco med njegovo strogo zabeležko o obisku slovenjskokonjiški vinarski industriji pripadajočega gostinskega obrata in spodbudnimi poročili naših terenskih senzoričnih doušnikov. Ker tovrstne zadeve radi rešimo na lastne brbončice, smo kaj kmalu parkirali med idiličnimi, s prebujajočo se travo tapeciranimi vrstami vinske trte na obrobju Slovenskih Konjic.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?