28. 6. 2013 | Mladina 26 | Konzum
Demokratični forum
Odprta kuhna, Ljubljana
Dimljenje brancina
Gastro tržnica Odprta kuhna
Pogačarjev trg, Ljubljana
www.odprtakuhna.si
Če le ne lije kot iz škafa, potem štanti z raznoliko ponudbo za vse okuse (ni floskula, čeprav se tako sliši) obratujejo vsak petek od dopoldneva do (načeloma) 19. ure.
Fino:
ideja in koncept
raznolikost ponudbe
Ne tako fino:
da včasih manjkajo vsi največji zvezdniki naenkrat
Odprtost pomeni tudi to, da bo vsak našel kaj za svoj žep. Guštanje se začne že pri nekaj evrih, za pestrejše doživetje pa je fino imeti vsaj desetaka.
Domnevamo, da Konzumov urad za statistične analize obiskovalstva v resnejših slovenskih prehranskih obratih ni edini, ki je v zadnjih letih ugotovil – posplošeno rečeno, saj so kakšni placi, predvsem na s turisti obleganih lokacijah, (še) vedno polni – redčenje števila za gostinskimi mizami sedečih lačnih ust. Je pač tako, da se zategovanje okolitrebušnega jermena ponavadi začne prav pri gostinskih izdatkih. In kaj storiti, če ljudje ne pridejo v gostilne? Nič, pripeljati gostilne k ljudem.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?