6. 12. 2013 | Mladina 49 | Družba
Morska poetičnost
Kako sta Klemen Košir in Barbara Ogrič Markež naredila FAO 37.2.1, drugačno kuharsko knjigo o morskih dobrotah, ki je postala tudi najlepša slovenska knjiga leta 2013
Avtorja knjige - oblikovalka Barbara Ogrič Markež in publicist Klemen Košir. / Foto: Uroš Abram
Ko jo primeš v roke, jo nehote pobožaš. Na otip je naslovnica nenavadna, živa. Polna je luknjic, ki se jih, čisto nagonsko, moraš dotakniti, jih začutiti. Za zdaj še ni stroja, ki bi naredil tako fin relief, kot nastane z dolgotrajnim in zamudnim ročnim prebadanjem papirja, ki nazadnje spominja na lupino morskega ježka. Zato mine kar nekaj časa, preden posebno izdajo kuharske knjige FAO 37.2.1 tudi odpreš. Potem traja še dlje, da jo odložiš.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.