Juhu, maščobe!
Zakaj se jim je tako težko upreti in zakaj jih ima industrija tako rada
Začelo se je z Nobelovo nagrado. Konec 19. stoletja je francoski kemik Paul Sabatier razvil proces hidrogenizacije in za ta dosežek skupaj z Victorjem Grignardom leta 1912 prejel ugledno nagrado za kemijo. Desetletje po odkritju so njegovo znanje uporabili pri predelavi rastlinskih olj in nastala je margarina – prva alternativa živalskim maščobam.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.
Pisma bralcev
Pekarna Pečjak, d. o. o.
Juhu, maščobe!
Spoštovani! Več