Tjaša Zajc  |  foto: Uroš Abram

 |  Mladina 3  |  Družba

Juhu, maščobe!

Zakaj se jim je tako težko upreti in zakaj jih ima industrija tako rada

Začelo se je z Nobelovo nagrado. Konec 19. stoletja je francoski kemik Paul Sabatier razvil proces hidrogenizacije in za ta dosežek skupaj z Victorjem Grignardom leta 1912 prejel ugledno nagrado za kemijo. Desetletje po odkritju so njegovo znanje uporabili pri predelavi rastlinskih olj in nastala je margarina – prva alternativa živalskim maščobam.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev