4. 4. 2014 | Mladina 14 | Konzum
Merilo domačosti
Montižel, Završje
Delček narezka
Kmečki turizem Montižel
Montižel 59, Završje, Hrvaška
Tel.: +385 (0)52 776 212
www.pincin-monticello.hr
Kot je v navadi pri kmečkih turizmih, se tam kuha in je od petka do nedelje. Sicer pa je vsekakor dobro pred obiskom odtipkati telefonsko številko in se pomeniti, kako in kaj.
Fino:
pršut in ovčji sir
vse sorte pašt
klobasice
Ne tako fino:
ombolo
Konzumova ekspedicija je pojedla vse na tem mestu opisano, v paketu z vinom, žganicami in kofetom pa smo plačali silno ugodnih 20 evrov na osebo.
Ko kakšnega od zaslužnih članov Konzumovega odseka za terenske intervencije povprašaš, katera je najbolj zlorabljana beseda v slovenskem gostinstvu, boš v več kot devetdesetih odstotkih najprej slišal pridevnik »domače«. Res neverjetna je ohlapna (zlo)raba te priljudne besede in včasih je kar težko verjeti, na kaj vse jo imajo oštirji korajžo prilepiti – za nekatere je že to, da stvar prihaja z naše celine, dovolj močan argument za domačijstvo. Tako je Konzumov urad za meroslovje sklenil, da je v kategoriji domače treba umeriti benchmark, in se v ta namen po namigu zaupnih informatorjev odpravil tja gor nad Grožnjan, v vas Završje, kjer na naslovu Montižel 59 obratuje familija Pincin.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?