18. 4. 2014 | Mladina 16 | Konzum
Preverjeno
Kovač, Tomačevo
Sezona šunke
Gostilna Kovač
Pot k Savi 9, Ljubljana
Tel.: 01 5371 244
www.gostilnakovac.eu
Kuharska tomačevska kovačija obratuje le med tednom, od ponedeljka do petka od poldneva do 22. ure.
Fino:
kovač s krompirjem iz pečice
široki rezanci s šparglji in kozicami
(minus česen)
Ne tako fino:
goveji karpačo
Za hladno in toplo predjed, kakšno ribo za glavno jed in sladico za povrhu je pri Kovaču treba odriniti približno 50 evrov.
Ko se v tistem kotu Konzumovega generalštaba, ki je odgovoren za planiranje terenskih inšpekcijskih nadzorov, v pomanjkanju zanesljivih terenskih informacij začnejo praskati po glavi, je bolj ali manj jasno, da bomo napoteni na rutinsko preverko katerega od stebrov slovenske oštarijske scene. Tako so tokrat v naš popotniški zemljevid zapičili buciko na zunanji rob severnega kraka ljubljanske obvoznice, v tomačevsko videti-in-biti-viden gostilno Kovač.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?