16. 5. 2014 | Mladina 20 | Družba
Hrana kot družbeni kapital
Skuhna, socialni kuharski projekt za migrante, ki se spreminja v pravo gostilno
V Skuhni je redno zaposlenih šest migrantov, občasno pa štedilnik prepustijo tudi „zunanjim“ sodelavcem
Vzhodni del Trubarjeve ulice v Ljubljani je v zadnjih nekaj letih postal nepričakovano zbirališče ljubiteljev pristne in cenovno dostopne eksotične kulinarike. Za začetek zadiši orientalski falafel, malo za njim bengalsko-indijska hitro pripravljena hrana. Še malo naprej, tam kjer je včasih domoval kultni Daktari, nas iznad vrat pozdravlja zanimiva domača sestavljenka Skuhna. V tamkajšnji kletni kuhinji hrano že leto in pol pripravljajo pri nas živeči migranti s svetovnega juga.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.