3. 10. 2014 | Mladina 40 | Konzum
Kuhar(ska) institucija
Maxim, Ljubljana
Jakobove pokrovače
Restavracija Maxim
Trg republike 1 (pasaža Maximarketa)
Tel.: 051 285 335
www.maxi.si/si/maxim
V Maximu se lahko kot imenitnež počutite od ponedeljka do petka od 12. do 23. ure.
Fino:
polžji ragu
pečena gosja jetra
Ne tako fino:
srnin hrbet
Za sedemhodni degustacijski meni s pogrinjkom in sorbetom boste odšteli 72 evrov.
Konzumov observatorij za zaznavanje in meritve inflatornosti besed in besednih zvez ob spremljanju medijske in občepogovorne krajine že nekaj časa opozarja na pišmevuhovsko rabo besede legenda in njenih pridevniških izpeljank. Zdi se, da je dandanes legendaren že vsak, ki ima pri matematiki v šestem razredu več kot dve petki, na kuharskem področju pa vsak, ki mu je babica zaupala recept za svojo govejo župo z gresovimi knedli. »Legendarnost pač mora prestati predvsem preizkus časa,« je povzel načelnik observatorija in nas poslal v Maxim, »kjer boste videli, kako kuha Kuhar legenda!«
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?