14. 11. 2014 | Mladina 46 | Konzum
S(a)vinjsko dobro!
Raduha, Luče
Postrv 1: Karpačo, hladno & toplo dimljena
Hiša Raduha
www.raduha.com
Tel.: 03 83 84 000
www.raduha.com
V hiši ob Savinji vas od novembra do marca gostijo od petka do nedelje od 13. do 23. ure, od aprila do oktobra pa ob istih urah, le da od srede do nedelje.
Fino:
tris postrvi
v zeliščnem mleku poširana postrv
goveji file s peteršiljevim pirejem
Ne tako fino:
edino, kar ni do konca prepričalo, je bil vmesni olajševalni smoothie iz jabolk, limete in blitve
Najdaljši Raduhin degustacijski scenosled stane 67 evrov.
»Morje in gore, gorje in more ...« je Škofov Janez skupaj s Čompami zategoval iz zvočnika na sestanku Konzumovega urada za promocijo geografske diverzitete v gostinstvu in dežurni ekipi je bilo koj jasno, da so – ker že dolgo niso bile – tokrat na vrsti gore. Kakšen dan kasneje smo parkirali ob vznožju 2062 metrov nad morje segajoče Raduhe, kjer stoji istoimenska gostinska hiša. Ta se je zadnja leta ukvarjala predvsem s konstrukcijo res frajerskih nastanitvenih kapacitet, nas pa je seveda še najbolj zanimalo, ali je borba z birokratskimi mlini na veter vrgla kakšno senco na že večkrat dokazano izjemno gospodaričino kuharijo.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?