21. 11. 2014 | Mladina 47 | Konzum
Pod koprskimi palmami
Skipper, Koper
Ribja zakuska
Restavracija Skipper
Kopališko nabrežje 3, Koper
Tel.: 05 626 18 10
www.skipper-koper.com
Ob koprski marini (med mestno plažo in Luko) lahko jedilno krmarite vsak dan od 11. do 22. ure.
Fino:
domače testenine s hobotnico
Ne tako fino:
ravioli s skuto
pečen zobatec & vongole
Skipper vam bo za večerjo hitro naračunal več kot 40 evrov na osebo.
Če ste že med prejšnjo ekspedicijo čompali z verzom Morje in gore, gorje in more!, pa dajte še tokrat, se na planski seansi Konzumovega izvidniškega štaba ni dal vrhovni selektor. Nam je pa dovolil, da tokrat barko privežemo v koprski marini in preverimo, kako in kaj bližnjim kopalcem in morjeplovcem streže mednje strateško pozicionirana restavracija Skipper.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
21. 11. 2014 | Mladina 47 | Konzum
Ribja zakuska
Vongole in zobatec
Restavracija Skipper
Kopališko nabrežje 3, Koper
Tel.: 05 626 18 10
www.skipper-koper.com
Ob koprski marini (med mestno plažo in Luko) lahko jedilno krmarite vsak dan od 11. do 22. ure.
Fino:
domače testenine s hobotnico
Ne tako fino:
ravioli s skuto
pečen zobatec & vongole
Skipper vam bo za večerjo hitro naračunal več kot 40 evrov na osebo.
Če ste že med prejšnjo ekspedicijo čompali z verzom Morje in gore, gorje in more!, pa dajte še tokrat, se na planski seansi Konzumovega izvidniškega štaba ni dal vrhovni selektor. Nam je pa dovolil, da tokrat barko privežemo v koprski marini in preverimo, kako in kaj bližnjim kopalcem in morjeplovcem streže mednje strateško pozicionirana restavracija Skipper.
Konzumova izvidnica je šefa sale v njegovem so eighties ambientu zmotila med muzanjem ob ustvarjalnih zagatah Binetovih absolventov, pri debati s konzumovci pa je navkljub kasneje opaženim številnim malvazijam v hladilnih vitrinah vztrajal, da sta na voljo le Rodicina in vipavska. Tudi prav, sploh ker s prvo nismo imeli nobenih težav. Te so se kazale bolj na jedilnem horizontu. Očitno je pri Skipperju udomačena navada, da radi na isti krožnik naložijo več različnih stvari v manjših dozah; po treh pozdravih iz kuhinje (liptaver na presušenem kruhku, rezina palačinkine role s šunko, sardelni namaz) so ponosno predstavili tako imenovano ribjo zakusko, na kateri pa potem v devetih različnih prigrizkih le v dveh nastopata ribi (simpatičen nasoljeni losos in preplozana tunina s koromačem), v drugih pa večinoma tako ali drugače osolateni mehkužci in členonožci, od katerih so – poleg krasnega Lisjakovega olivnega olja – vpisa v poročilo vredni le simpatični, z medom marinirani repki kozic in mehko kuhani koluti hobotnice na nabodalu.
Fino skuhana hobotnica je zakuhala še eno okusno reč; v rdeči salsi, preliti prek doma namešane in dizajnirane kratke pašte, je bila vrhunec večera, katerega kontrapunkt je – v podobi brezobličnega vojaško zelenega razpadlega raviola z izcejeno, separirano kislo skuto – čemel na sosednjem krožniku in z vsem svojim bitjem in žitjem izžareval očitno dejstvo, da bi bilo bolje, ako sploh nikoli ne bi bil obstajal.
Smola – ali pač slab tajming – je nato spremljala še glavni krožnik: medtem ko je šefe filiral (kar precej preveč pečenega) zobatca, so se priložene vongole ohladile na sobno temperaturo, v relativno dobrem stanju so do nas prišle le še kapesante in spet je bila za odrešitev zagate potrebna steklenička Lisjakovega olivca. Kljub spodobnim sladicam – v vinu kuhani hruški, krostati in tribarvni panakoti – se zdi, da Skipper vse skupaj jemlje preveč lagano sportski in da se je z ambientom iz osemdesetih že mogoče pofurati, s površno pripravljeno košto iz devetdesetih pa pač ne. Skip.