6. 3. 2015 | Mladina 10 | Konzum
Vaška posebnost
Gorjanc, Hotemaže
Vzhajana mona liza
Kruhkerija Gorjanc
Hotemaže 40
Tel.: 030 335 300
V Hotemažah po kruhkih diši vsak dan, razen torka in srede. Ob ponedeljkih in četrtkih jih pečejo od 16. do 24., ob petkih in sobotah še uro dlje, ob nedeljah pa od 14. do 24. ure.
Ambient:
prostorna oštarija s precej lesa in na steno obešenimi pogrinjki, popisanimi z izjavami zadovoljnih gostov; na sobni jakosti se vrti sredinski rock
Napitki:
poleg domovinskega pivovja iz pipe teče praški staropramen, v flaši pa se najde tudi münchenski franziskaner
Dostopnost:
trenutno se je treba zaradi cestnih del znajti z obvozi, na cilju pa vas čaka prostorno parkirišče in lokal brez ovir za gibalno omejene
Fino:
koncept kruhkov in testo zanje
moka iz lastnega mlina
Ne tako fino:
zelo predvidljiva izbira nadevov
Šestkosna porcija kruhkov z enim nadevom stane približno 8 evrov.
»Mater, imamo pa krompir!« si je oddahnil glavni terenec Konzumovega navigacijskega centra, ko smo na koncu kar zahtevnega obvoznega vijuganja po Kranjsko-Sorškem polju le parkirali stroje na parkirišču nekdaj klasične gostilne, zdaj po glavni (in praktično edini) atrakciji preimenovane v kruhkerijo Gorjanc. Drugi udeleženci ogleduškega obiska hotemaške znamenitosti smo krompir pustili za sabo, v Šenčurju, kjer so škrobnatemu gomolju postavili spomenik, in se posvetili drugemu viru ogljikovih hidratov, ki mu že skoraj četrt stoletja postavljajo spomenik v Hotemažah.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?