20. 3. 2015 | Mladina 12 | Konzum
Gozdni sadeži
Pristave Snežnik, Kozarišče
Dimljena postrv z umešanim jajcem
Pristave Snežnik
Kozarišče 69, Stari trg pri Ložu
Tel.: 01 7091 046
Pri gradu Snežnik kuhajo vsak dan: od ponedeljka do četrtka od 13. do 19., ob petkih od 13. do 20., ob sobotah od 12. do 20. in ob nedeljah od 12. do 18. ure.
Ambient:
čisto sveže obnovljena grajska pristava s prijetnimi lesenimi klopmi in mizami
Napitki:
hišni vinar je Belokranjec Malnarič, poleg tega še ščepec buteljk, predvsem iz Vipavske doline in Brd
Dostopnost:
veliko parkirišče, brez preprek za gibalno ovirane
Fino:
zdrobovi cmoki z zajčjim ragujem
dušeno jelenovo stegno
Ne tako fino:
dušen fazan
narezek
Za štiri rihte boste v snežniško blagajno pristavili nekaj malega več kot 30 evrov.
»Kam je šel vaš avanturistični duh?« je izvidnike v slogu naslovov spemerskih mailingov ponudnikov turističnih aranžmajev provociral dežurni uradnik Konzumovega oddelka za odkrivanje gostinskih novotarij. In ker je za terenskega konzumovca težko najti hujšo žaljivko, kot je očitano mu samozadostno zapečkarstvo, smo takoj organizirali resno popotovanje: mimo Cerkniškega jezera, po Loški dolini in naravnost do krasno obnovljenega gradu Snežnik. Tega ima zdaj pod nadzorom ministrstvo za kulturo, ki je takisto obnovljeno gradu pripadajočo pristavo z apartmaji in restavracijo dalo v gostinski najem.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?