19. 6. 2015 | Mladina 25 | Konzum
Preveč dobrega
Merak, Ljubljana
Begova čorba
Ambient:
mestna gostilna stare šole, z usnjenimi klopmi, velikimi mizami, belimi prti, avtohtonim posodjem ter sevdalinkami in starogradskimi na ozvočenju
Napitki:
poleg nekaj slovenskih tudi izborček hercegovskih buteljk (Kameno vino 2011 prijetno preseneti), poleg laškega in uniona tudi sarajevsko pivo in mekana bosanska šljiva
Dostopnost:
majhno parkirišče za goste je tik ob restavraciji, nekaj prostora se najde tudi na parkirišču sosednje pošte, za gibalno ovirane ni višinskih preprek
Fino:
bamija (okra) z mesom
begova čorba
Ne tako fino:
ne ravno impresiven žar
ultrasladke sladice
Z dvajsetimi evri v žepu bodite v Meraku pripravljeni na odpenjanje pasu.
Restavracija Merak
Dunajska 145, Ljubljana
Tel.: 01 565 68 00
Bošnjaško kuharijo lahko degustirate vsak dan, razen nedelje, od 11. do 23. ure.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?