25. 9. 2015 | Mladina 39 | Konzum
Barjanski ranč
Trnulja, Črna vas
Brokolijeva strjenka
Posestvo Trnulja
Črna vas 265
Tel.: 041 610 522
V Trnulji kuhajo kosila vsako nedeljo od 12. do 18. ure, za druge dneve (in skupine) pa se je treba meniti posebej.
Ambient:
v topel les in velika panoramska, na Barje obrnjena stekla odeta domačija, z na pridušen volumen znižanimi slovenskimi popevkami v ozvočenju
Napitki:
vse je ekološko: od peščice vin, prek z ekstraktom konoplje odišavljenega piva do sokov in – pazi ti to! – bio-eko kole
Dostopnost:
po Ižanki pa na desno mimo Plečnikove cerkve do Trnulje, ki ima dovolj parkirnih mest in nobenih zaprek za gibalno ovirane
Fino:
osel in kozliček s pripadajočima omakama
Ne tako fino:
svinjski vrat
Če boste iz Trnuljine ponudbe izbrali za 30 evrov robe, si boste počasi morali začeti odpenjati pas.
»Ne se bat, ne bomo plezali po kozolcih!« je mlajše člane ogleduške ekspedicije miril starosta Konzumove seniorske sekcije, ko je ob govorjenju o konoplji, ki jo na barjanskem ekoposestvu Trnulja radi vključijo na meni za nedeljska kosila, na njih licih zapazil plašne poglede in rahlo bledico. Jasno mu je namreč bilo, da drugi starosta, Slavko Adamlje, ki je glavni v Trnuljini kuhinji, ve, kaj dela in kakšna konoplja se uporablja pri kuhi – navsezadnje je dolga desetletja komandiral Maxim.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?