16. 10. 2015 | Mladina 42 | Konzum
Nadnacionalni interes
Curry Life Figovec, Ljubljana
Kadai murgh
Restavracija Curry Life Figovec
Gosposvetska 1, Ljubljana
Tel.: 01 426 44 10
V Figovcu mešajo začimbe in kurijo curryje vsak dan: od ponedeljka do sobote od 11. do 23. ure, ob nedeljah pa od 11. do 17. ure.
Ambient:
stari Figovec so z živahnimi barvami in odstrtostjo zaves naredili prostornejši, bolj odprt in lahkotnejši
Napitki:
ob čisto spodobni vinski karti in dveh bevogih iz pipe ne bo nihče ostal žejen
Dostopnost:
parkiraj, kjer Zoki dovoli, nato pa peš – tudi gibalno ovirani ne bodo imeli težav
Fino:
zelena zeliščna omaka (dak bungalow gosht)
piščančje nabodalo (murgh malai kebab)
zelenjavno-skutni cmoki v blagi omaki (kofta nazakat)
Ne tako fino:
res omejene nepikantne opcije
izbira sladic
Za predjed, glavno jed in sladico – kar je čez in čez dovolj – je treba v Figovec vstopiti z dvajsetakom v žepu.
»A pri vas tudi še niso zakurili?« je mantro številnih na daljinske metode ogrevanja priklopljenih sonarodnjakov oni dan ponovil še načelnik Konzumovega inštituta za mednarodne študije in pričujoče v od tetke jeseni že kar fino ohlajenih prostorih čelništva povabil na konzumacijo eksotične košte z notranjim izgorevanjem. Ta je pod patronatom in znamko britanske revije Curry Life – po nekajkratnem festivalskem pojavljanju v hotelu Park, po dolgoletnem hiranju furmanskega Figovca in ob dušebrižniškem jamranju skoraj vseh, ki vanj niso hodili – svoje permanentnejše mesto našla na križišču Gosposvetske in Slovenske ceste.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?