13. 11. 2015 | Mladina 46 | Konzum
Na avtopilotu
Šiker, Močna
Raviol
Gostilna Šiker
Močna 7, Pernica
Tel.: 02 720 69 21
Šikerjevi od torka do sobote kuhajo od 11. do 22. ure, ob nedeljah (in praznikih) končajo ob 19. uri, ob ponedeljkih pa imajo zaprto.
Ambient:
lepo vzdrževana, obnovljena večgeneracijska stara oštarija, v zvočnikih so nemoteče žuborele ambientalne klavirske izvedenke marsičesa
Napitki:
pregledno sortirana vinska karta je, kot se šika, fokusirana predvsem na štajerski konec in veliko večino vin daje tudi na kozarec; na pivski špini je stiegl
Dostopnost:
veliko parkirišče, do gostinskih prostorov je treba premagati še nekaj stopnic
Fino:
raviol z zeliščno skuto
jelen v omaki
Ne tako fino:
sladice
pečena račka
Za degustacijo s sedmimi postajami (od katerih je ena motovilec) smo v Močni pustili 30 evrov.
»Kaj na centralnoplanskem kompasu smer severovzhod ne dela?!« se je na dopisni seji vodij regionalnih dopisništev pridušal odgovorni z onega konca in svoje opažanje podkrepil z neizpodbitnim dejstvom, da so bile inšpekcijske sile prek trojanskega klanca nazadnje napotene pred tremi meseci. Za ponovno vzpostavitev stika s kulinariko štajerskega konca se je zdel obisk zicerske, ob jezercu Pristava (trivija: tu je bil z 88 kg in 245 cm ulovljen eden največjih somov v Sloveniji) stoječe klasične gostilne Šiker pravšnja izbira. Ker tu znajo loviti ravnovesje med klasično, tudi avtobusarskim ekspedicijam všečno, s svečko pod ovalom podkurjeno ponudbo ter pričakovanji zahtevnejših, sezonskim menjavam in kuharskim nadgradnjam bolj naklonjenih gostov.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?