Preveč šminke
Capra, Koper
Kozice, brie in radič
Restavracija Capra
Pristaniška 3, Koper
Tel.: 041 602 030
Capra dehidrira buče vsak dan od 10. do 22. ure, ob petkih in sobotah pa še uro dlje, do 23. ure.
Ambient:
potpuri minimalističnih linij, ovčjih kož, pisanih blazin in antikvarnih lestencev in svečnikov ter preglasna elevatorska žolca v zvočnikih
Napitki:
dovolj zanimiva vinska (in pivska) karta, a le ščepec nje je ponujen na kozarce, pa še te polnijo daleč od oči gosta
Dostopnost:
parkirajte na parkirišču ob morju in nato do lokala odslalomirajte med palmami; za gibalno ovirane ni zaprek
Fino:
pečena hobotnica
odprta lazanja mare e monti
Ne tako fino:
resno preobložen biftek
ponavljanje istih elementov jedi
Za obilne porcije predjedi, pašte, glavne jedi in sladice smo odšteli približno 45 evrov na jedca.
»Toplo je!« je radostno vzkliknil šofer dežurne Konzumove terenske ekipe, ko se je skozi hud naliv na Vrhniškem klancu, serijo bočnih sunkov vetra na Ravbarkomandi in mimo temno sive Nanosove kape prebil do črnokalskega klanca in kar med vožnjo potisnil prst skozi avtomobilsko okno ter preveril temperaturo ozračja. Ko se je na Cimosu izpisala še velika rdeča številka 17 in smo po vrsti znamenitih rondojev kruznili mimo še znamenitejših Popovičevih palm, smo se v res toplem ozračju dali skuštrati prezentnemu jugozahodniku, nato pa vstopili v ogromen, ambiciozno prenovljen in hipertrendovsko dekoriran prostor, ki že skorajda leto nosi ime Capra in je v enem delu bar, v drugem pa bistro, kakršen bi lahko stal v kateremkoli mestu na planetu.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?