Gor gre ko vrač
Denk, Zgornja Kungota
Kapesanta – gosja jetra
Hiša Denk
Zgornja Kungota 11a
Tel.: 02 656 35 51
V Hiši Denk entertainajo vsak dan razen srede od 11. do 22. ure.
Ambient:
k stari gostilni pripeta impozantna leseno-steklena minimalistična novogradnja z lepim pohištvom, svetlobo in muziko
Napitki:
hudo resna, kar v restavracijo postavljena vinska klet z veliko izbiro francozov, (avstrijskih) štajercev in zgledne lastne polnitve
Dostopnost:
veliko parkirišče, za gibalno ovirane je tu klančina, po kateri bodo premagali kakšen meter višine
Fino:
zanimiva, provokativna, duhovita kuharija
fokus na posamično sestavino – variacije
Ne tako fino:
tu in tam kakšna malenkost, nič resnega
Za postreženo degustacijsko špuro bi brez težav odšteli več kot 45 evrov.
»Čisto vseeno mi je, ali ta manko v sicer izpričano visoki ravni splošne kulinarične razgledanosti imenujte bela lisa ali črna luknja,« je v slogu pokojnega komparativističnega profesorja Korena dejstvo, da inšpektorskim jezikom in nosovom v zdajšnji konstelaciji še ni uspelo prešnofati ne stare ne nove Denkove hiše, upravičeno strogo pokomentiral predsednik Konzumovega sveta modrih starcev. In operativni center nas je tako prednostno napotil v Zgornjo Kungoto, v stajliš leseno-steklasto restavracijo, kjer se je po stažiranju pri Thomasu Kellerju in drugih globalno prepoznavnih majstrih ter po tranzicijskem obdobju sobivanja z vpeljano domačo masovno gostinsko prakso ustalil Gregor Vračko.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?