13. 5. 2016 | Mladina 19 | Konzum
Na repeat
Kuren, Stara Vrhnika
Pita
Izletniška kmetija Kuren
Stara Vrhnika 97
Tel.: 041 350 670
Ambient:
razširjajoča se kmetija z vedno več sobami in pripadajočo rustikalno opremo; z muziko ne davijo, zvok prispeva šundr polnih jedilnic
Napitki:
odprte, čisto korektne obveznice – eno belo (sivi pinot), eno rdeče (cabernet sauvignon), en cviček; pa dobrodošlične žganice
Dostopnost:
proti Zaplani (in Ulovki) je cesta zdaj že kar fino razširjena, parkirnih mest ob domačiji je dovolj, razen praga ni zaprek za gibalno ovirane
Fino:
sušena govedina
svinjska rebra
višinski regrat
Ne tako fino:
pašteta (in še kakšna malenkost)
Podaljšano kosilo na Kurenu na jedca zaračunajo pavšalnih 18 evrov.
»Repetitio mater studiorum est,« je na vprašanje, katera je ključna lastnost ne le dobrega učenca, ampak tudi dobre oštarije, ki je prišlo iz množice inšpektorskih pripravnikov, brez pomisleka odgovoril redni profesor za področje klasične zanesljivologije na Konzumovi akademiji. Seveda bi lastnost gostiln, da zmorejo v daljšem časovnem obdobju in ob različnih priložnostih zagotavljati konstantno visoko raven ponudbe, označil tudi s preprostejšo metaforo o železni srajci ali o zmagovalnem konju, ki se ga ne splača menjati, a ohranjanje profesorske avre pač zahteva svoj davek. Vsekakor pa je bilo prav, da se ni ustavil pri tem akademiziranju ex cathedra, ampak je mladež odpeljal na terenske vaje h gospodu Čičmirku pod Zaplano.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?