27. 5. 2016 | Mladina 21 | Konzum
Vrh(unsko) sredi ničesar
Dolinšek, Vrh pri Boštanju
Salama s hardverom
Gostišče Dolinšek
Vrh pri Boštanju 23
Tel.: 07 81 41 595
Dolinškovi režejo, kuhajo, pečejo in točijo od ponedeljka do četrtka od 9. do 22. ure, od petka do nedelje pa od 11. do 23. ure.
Ambient:
na vrh razglednega griča postavljena mega hacienda z veliko lesa, dobrimi razgledi in lepo pogrnjenimi mizami; tudi muzika je bila fajn in nevsiljiva
Napitki:
lepa kolekcija buteljk z obveznimi zvezdniki z vseh koncev domovine, predvsem pa s Kobalovo modro frankinjo, ki je res špica
Dostopnost:
po dolenjskih hribčkih gor in dol in sem in tja do velikega parkirišča; potem pa še malo po stopnicah
Fino:
salama
goveji biftek
solnograški žličnik
Ne tako fino:
kakšna ne ravno optimalna priloga (beri: čemažev pesto z gosjimi jetri)
Za veliko salame in po eno toplo predjed, glavno jed in sladico za vsakega jedca smo odšteli nekaj več kot 25 evrov na sodelujočega.
»Kam zdaj, gor na Vrh ali dol k Dolinšku?« je na grebenastem ovinku malo ven iz Boštanja utemeljeni dvom o pravilnosti na navigacijski napravi izrisane rute izrazil Konzumov dežurni pooblaščenec za transport in logistiko. A že nekaj rid kasneje se je izkazalo, da smo na pravi poti: ob na vrhu griča postavljenem poslopju zavidanja vrednih dimenzij so v vetrcu plapolale zastave ameriške tvrdke za proizvodnjo žarov, v zraku je dišalo po sveže pokošeni travi, v prvem prostoru, v katerega smo vstopili, pa je bilo v veliko praznično formacijo postavljenih kakšnih 120 stolov.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?