Izak Košir

 |  Družba

Vpliv medijev in družabnih omrežij na izid volitev

Danes okrogla miza o ameriški krizi identitete

© Uroš Abram

V glavni dvorani Fakulteti za družbene vede (FDV) se bo danes ob 14. uri odvila okrogla miza z naslovom Ameriška kriza identitete. V diskusiji bodo sodelovali dr. Boštjan Udovič (Katedra za mednarodne odnose), red. prof. dr. Igor Lukšič (Katedra za teoretsko analitsko politologijo), doc. dr. Andrej Škerlep (Katedra za medijske in komunikacijske študije), izr. prof. dr. Uroš Svete (Katedra za obramboslovje) in Domen Kos (magister, direktor Inštituta za politični menedžment). Govorili bodo o prihodnosti mednarodne skupnosti, pomenu republikanskega kongresa in senata ter o ameriški zunanji politiki.

Moderator Faris Kočan bo sogovornikom postavljal vprašanja o zunanji politiki, prihodnosti mednarodne skupnosti, pomenu republikanskega kongresa in senata za demokracijo ter demokratsko stranko. Kot so zapisali se bodo posvetili tudi vplivu medijev in družabnih omrežij na izid volitev ter iskali odgovore na marsikatero vprašanje o anomalijah v programih obeh kandidatov in samem procesu ter konceptu politične kampanje.

Več o dogodku na tej povezavi. 

V aktualni številke Mladine je izredni profesor na FDV in strokovnjak za medije dr. Marko Milosavljević izjavil, da je Facebook grožnja demokraciji. Je Donald Trump res zmagal zaradi laži, ki so se pojavile na internetu, na Facebooku? Milosavljević meni, da so imele tovrstne novice na rezultat ameriških volitev velik vpliv, verjetno prevelik. Kot ima prevelik vpliv na družbo tudi Facebook, predvsem zato, ker ga nihče ne nadzira, je dodal. Intervju si lahko v celoti preberete tu.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.