21. 4. 2017 | Mladina 16 | Konzum
Osnovna dejavnost: riboznanstvo
Pod trto, Strunjan
Široki rezanci
Gostilna Pod trto
Strunjan 32, Portorož
Tel.: 05 678 23 72
Pod trto lahko iščete senco in strgate po pekaču vsak dan, razen ponedeljka, od 8. do 22. ure.
Ambient:
klasika na krožniku, klasika v ambientu – preprosto, domače, toplo
Napitki:
le odprta malvazija in refošk; škoda – riba iz pečice je tako dobra, da bi jo bilo fino poplakniti s kakšno resnejšo kapljo
Dostopnost:
parkirišče vis-a-vis gostinskih duri se zdi dovolj veliko; za gibalno ovirane ni hudih zaprek
Fino:
romb in grdobina v pečici
mešane školjke
Ne tako fino:
hobotnica v solati razkuhani rezanci
Ob podatku, da kilogram romba ali grdobine stane 45 evrov in da smo poleg tega jedli hladno in toplo predjed (in sladico), se je zaokroženi račun ustavil pri številki 40 evrov na grlo.
»Mladi ste, vem, da bi radi nadaljevali z modernjakanjem in eksperimentiranjem in ekstravagančenjem, ampak danes odločam jaz!« je čredici inšpektorskega podmladka na obalni mini turneji razložil tradicionalnim gostinskim praksam naklonjeni starosta ekspedicije in konzumobil spretno parkiral ob koncu strunjanskega drevoreda, nato pa se že med sedanjem za mizo spustil v kramljajočo debato z brkatim birtom. V gostilnah stare šole, predvsem primorskih, gre pač tako – ker ponudba ni odvisna le od sezone, ampak tudi od nihajoče razpoložljivosti vodnih organizmov, se bolj kot prebiranje postavk na jedilnem listu izplača čvek s šefom sale. Ta bo, če je spreten, znal prodati najboljšo robo, gost pa bo, če je pameten, prisluhnil priporočilom.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?