9. 6. 2017 | Mladina 23 | Konzum
Sv. Krškopoljec
Jakob Franc, Ljubljana
narezek
Gostilna Jakob Franc
Trnovski pristan 4, Ljubljana
tel.: 040 897 153
Jakob Franc lardo reže od ponedeljka do sobote od 11. do 22., ob nedeljah pa od 11. do 16. ure.
Ambient:
s sodobno oblikovanim masivnim lesom opremljena gostilna s simpatičnim (a ne senčnim) vrtom in vitrino s krškopoljci, predelanimi v suhe mesnine
Napitki:
vin je ravno dovolj, da človek najde kaj zanimivega, zlasti ker vsa točijo na kozarec; za steklenico Blažičeve rebule smo plačali 20 evrov
Dostopnost:
parkirajte kje ob Ljubljanici ali med trnovskimi bloki, ali pa prišpancirajte, prikolesarite ali prisupajte
Fino:
polnjena paprika
dunajsko ocvrt ombolo
Ne tako fino:
odsotnost prikuh in zelenjave suha salama
Narezek za dva vrednotijo na 10, pečenice z zeljem in krompirjem so kot del dnevne ponudbe kosil stale 5, polnjene paprike 7, ocvrt ombolo 10, vratovina 11, rebra 13, panakota pa 3 evre.
»No, kateri svinjinski vic je bolj zdrajsan: ni ga tiča čez prašiča – najboljša riba je svina – kdo je pravi kralj živali?« je ob obrežju Ljubljanice proti tokratnemu cilju lagodno prodirajočo četico Konzumovih oglednikov kibiciral starih vicev poln in z osnovno gostinsko usmeritvijo v prostorih ex-ex Alkarja in ex Harambaše delujoče gostilne Jakob Franc seznanjen vodja odprave. Jakob Franc je namreč sklenil razmigati po eni strani od hamburgeraja in po drugi od uniformne turistizacije zmatrano prestolnično osrčje s ponudbo, utemeljeno na kleni podeželski košti s pomembnim konceptualnim dodatkom: vsa ponujena svinjina izvira iz prosto rejenih primerkov avtohtone sorte krškopoljskega prašiča.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?