23. 6. 2017 | Mladina 25 | Konzum
Najboljša (ob)muzejska okrepčevalnica pri nas
Bistra, Bistra
dimljena postrv
Gostilna Bistra
Bistra 2
tel.: 01 750 57 42
Od torka do petka od 9. do 21., ob sobotah od 9. do 22., ob nedeljah pa od 12. do 18. ure.
Ambient:
ob tehniški muzej postavljena v veliko temnega masivnega lesa in retro suburban slog odeta gostilna; za družbo iz zvočnikov poje harmonika
Napitki:
z vini je slabo –nekaj pretežno polsuhih belih štajercev in par ali dva rdečih; postreženo briško rdeče znamke Krasna je bilo hladnejše od zlate radgonske penine
Dostopnost:
do muzeja, kjer se parkira, potem pa noter v eno od sob, z dostopom nimajo težav niti gibalno ovirani
Fino:
jagnječje zarebrnice
goveji file
dimljena postrv
Ne tako fino:
vinovanje
ob večji zasedenosti je zaznati kadrovsko podhranjenost
Trihodno relativno klasično vikend kosilo v Bistri stane od 12 do 14 evrov; žlikrofi 8, jagnječje zarebrnice 21, goveji file 22, postrvji file 14, vrhniški štruklji pa 3,5 evra.
»Tehniko narodu, nam pa za povrh še eno krepko južino in smo zmenjeni!« se je v skorajda že muzejskem primerku citroena, s katerim smo prodirali na ozemlje tokratne okuševalne ekspedicije, nad ciljno lokacijo navduševal ljubitelj tehniške kulture in izročila, ki je na ogled v muzeju ob gostilni (in mini hotelu) v Bistri. Ali pač obratno. No, kakorkoli že: v Bistri ima človek kaj zanimivega videti in zadnjih nekaj let tudi kaj zanimivega v usta djati.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?